Anonymousi danas ruše Fejsbuk!

anonymous-logoGrupa hakera Anonymous objavila je da bi mogla danas u podne (najverovatnije po vremenu u Vašingtonu) da napadne društvenu mrežu Fejsbuk.

Belgijska novinska agencija Belga je u utorak prenela poruku o obaranju Fejsbuka „Anonimusa“, objavljenu u video snimku stavljenom na internet stranici za razmenu video materijala, Youtube-u. Ukoliko bi pretnja bila ostvarena, to bi bio još jedan u nizu protestnih napada posle zatvaranja hongonške internet stranice za razmenu sadržaja „Megaupload“ čiji su vlasnici u Sjedinjenim Američkim Državama osumnjičeni zbog malverzacija. Već su napadnute internet stranice američkog ministarstva pravde, Jelisejske palate, kompanije Sony, ali se još ne zna da li iza njih stoje „Anonimusi“.

Za napad na Facebook, Anonymousi traže pomoć američkih korisnika Interneta.

Detaljnije na Smedia.rs

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *