Anonymousi prete Američkom kongresu

anonymous-logoUgasićemo Fejsbuk za 72 sata“ – poruka, najveće hakerske grupe Anonymousa, Američkom kongresu.

Grupa Anonymous je objavila video klip u kojem preti Američkom kongresu da će u slučaju da u roku od 72 sata ne budu obustavljene sve akcije koje su deo SOPA i PIPA oboriti nekoliko najposećenijih web strana na svetu.

Povod za ovu poruku je akcija ukidanja web strane Megaupload.com od strane FBI, za koji grupa Anonymous kaže da nema veze sa borbom protiv piraterije, već isključivo sa pokušajem da se internet stavi pod kontrolu vlasti, te da takvi nasilni potezi američke vlade nisu rešenje, već problem.

U klipu nepoznat glas govori da grupa Anonymous ima pristup serverima Ujedinjenih nacija, Sony Play station net, Bele kuće, Youtube, Twitera, Facebooka, kao i pristup milionima korisnika raznih banaka i njihovim lični podacima, brojevima računa, kreditnih kartica i slično.

 

Upozoravaju da su spremni da u roku od 72 sata, od trenutka kada je FBI ukinuo Megaupload.com, ugasi sve pomenute web strane, ukoliko Američki kongres ne zaustavi sve radnje protiv ove web strane i njenih osnivača.

I na kraju poruke Anonymousi se obraćaju samim gradjanima gde objašnjavaju da oni nemaju razloga da brinu za svoje podatke i njihovu bezbednost.

 

Ova poruka ostavlja mnogo otvorenih pitanja;

Prvo da li je prava, ako je prava, da li Američke vlasti zbog sopstvenog autoriteta uopšte imaju opciju da se povinuju hakerskoj grupi,

Treće ako je poruka prava i Amerika ostane dosledna svom principu da ne pregovara sa ucenjivačima, da li ćemo u Nedelju uveče ostati bez Fejsbuka, Jutjuba, Tvitera i ostalih gorepomenutih web strana,

Četvrto da li je ovo iscenirano od strane dela javnosti koje su za donošenje SOPA da bi se grupi Anonymous zalepila etiketa terorističke, ili da bi ih u slučaju da pretnja ne bude ostvarena proglasili neozbiljnom?

Sledi video poruka Anonymousa:Detaljnije na amitzdulniker.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *