Facebook i Open Graph

0

Ono čega samo se najviše bojali, upravo je stiglo.

Naime, facebook je još prošle godine objavio Open Graph – protokol koji omogućuje izrade aplikacije koje dele aktivnosti korisnika na Fejsbuku.

Facebook će već sutra omogućiti korišćenje Open Graph-a svim programerima pomoću kojeg će izradjivati aplikacije kako bi korisnici delili šta rade na fejsbuku.

Primera radi, ukoliko odobrite aplikaciju od sajta Washington Post i pročitate neki članak na tom sajtu, na vašem profilu će se automatski objaviti taj članak. Takodje ako slušate neku pesmu, gledate neki video klip, gledate slike, ili nešto drugo, ukoliko ste odobrili aplikaciju to će vam se pojavljivati na zidu.

 

Dakle, za svaki sajt gde je administrator napravio aplikaciju, vi možete da je odobrite i nakon toga svaka vaša aktivnost na tom sajtu će biti zabeležena na vašem Fejsbuk zidu.

Pomoću ovoga izdavači će privući više korisnika, ali s druge strane korisnici bi mogli biti ponovo zabrinuti za svoju bezbednost.

Uskoro bi mogli vidjati na statusima vaših prijatelja da stoji kako su pročitali neki post ili slušali neke pesme. Ove pojave ćete vidjati sve češće.

(Izvor: Zimo.co)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.