Kako pronaći font pomoću slike

FoundryFonts_545-04FanScriptSigurno ste bar jednom naišli na dobar Logo i videli neki font koji vam se svideo, ali ne znate koji je to font.

Jedan sajt će vam pomoći u tome – whatfontis.com

Ovde možete uploadovati sliku Logo-a, natpisa, nekog fonta i pronaći fontove koji su slični, ako ne i isti kao na slici.

Prvo je potrebno da odete na sajt www.whatfontis.com i kliknete na dugme „Browse“ gde ćete ubaciti sliku iz računara. Takodje možete ispod tog polja kopirati URL adresu slike.

Sad je potrebno da ispod ovih polja odaberete opciju da li je pozadina fonta tamna (druga opcija) ili svetla (prva opcija). Ovo je bitno kako bi sajt što bolje prepoznao font.

Ok, sad kliknite „Continue„. Učitaće se nova stranica gde ćete videti sva slova sa slike, a vi pored slova u polje za tekst ukucajte koje je to slovo.

Ako ste popunili slova koja vam trebaju, kliknite „Continue„. I sada ćete videti listu sličnih fontova i pored njihov naziv. Ukoliko ste našli odgovarajući font, samo ga preuzmite na računar i instalirajte.

Ako želite da napravite font od svog rukopisa, pogledajte uputstvo ovde – www.saznajnovo.com/2014/09/napravite-font-od-vaseg-rukopisa/

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *