Kopiraj tekst sa slike u TXT fajl

U jednom od prošlih postova sam pisao kako da pronadjete željeni Font sa neke slike, ali šta je sa celim tekstovima? Za ovo postoji drugi alat.

Da ne bi ručno prepisivali ceo tekst sa neke slike, jedan sajt će to uraditi umesto vas – OCR.

Šta je to OCR

Ovo je jedan sajt gde možete potpuno besplatno uploadovati sliku iz koje želite da izvučete tekst, a potom sačuvate taj tekst u TXT, DOC, XLS formatu.

Mogućnosti sajta:
– Pošto je sve besplatno, sajt je ograničio veličinu slike na 4bm, ali takodje možete postaviti do 15 slika u jednom satu. Ova ograničenja nisu toliko bitna sem ako ne prevodite čitavu knjigu.
–  Što se tiče ekstenzije fajlova, možete uploadovati JPG, JPEG, BMP, TIFF, GIF i konvertovati u Word, Text, Excel, PDF, Html format.
– Još jedna mogućnost je odabir jezika na kom je tekst pisan. Medju 32 jezika nalazi se i srpski.

Kako konvertovati sliku u tekst? 

Kada otvorite sajt, pri dnu ćete videti dugme gde piše „Odaberi datoteku“ ili „Browse“, ubacite sliku i kliknite „Upload„.

 

Sad odaberite sa desne strane jezik na kom je tekst pisan a potom i format u kom želite da sačuvate tekst. Ako ste sve odabrali, kliknite „Recognize„.

 

Sačekajte par sekundi i ispod će vam se pojaviti tekst sa slike koji možete kopirati ili preuzeti u željenom formatu.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *