Kako da Sajtovi

Kopiraj tekst sa slike u TXT fajl

ocr-system-diagram

U jednom od prošlih postova sam pisao kako da pronadjete željeni Font sa neke slike, ali šta je sa celim tekstovima? Za ovo postoji drugi alat.

Da ne bi ručno prepisivali ceo tekst sa neke slike, jedan sajt će to uraditi umesto vas – OCR.

Šta je to OCR

Ovo je jedan sajt gde možete potpuno besplatno uploadovati sliku iz koje želite da izvučete tekst, a potom sačuvate taj tekst u TXT, DOC, XLS formatu.

Mogućnosti sajta:
– Pošto je sve besplatno, sajt je ograničio veličinu slike na 4bm, ali takodje možete postaviti do 15 slika u jednom satu. Ova ograničenja nisu toliko bitna sem ako ne prevodite čitavu knjigu.
–  Što se tiče ekstenzije fajlova, možete uploadovati JPG, JPEG, BMP, TIFF, GIF i konvertovati u Word, Text, Excel, PDF, Html format.
– Još jedna mogućnost je odabir jezika na kom je tekst pisan. Medju 32 jezika nalazi se i srpski.

Kako konvertovati sliku u tekst? 

Kada otvorite sajt, pri dnu ćete videti dugme gde piše “Odaberi datoteku” ili “Browse”, ubacite sliku i kliknite “Upload“.

  [Android] Ograničavanje pristupa funkcijama uređaja

 

Sad odaberite sa desne strane jezik na kom je tekst pisan a potom i format u kom želite da sačuvate tekst. Ako ste sve odabrali, kliknite “Recognize“.

 

Sačekajte par sekundi i ispod će vam se pojaviti tekst sa slike koji možete kopirati ili preuzeti u željenom formatu.

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger