Poslovna Firefox verzija – ESR

Mozilla dalje nastavlja sa razvojem svojih planova o predstavljanju verzije Firefox pretraživača prilagođenog za organizacije čija IT odeljenja upravljaju njihovim radom preko centralne konzole.

Ova verzija Firefox-a nosiće naziv Extended Support Release (ESR) i za nju će update biti obezbeđivan daleko sporijim tempom nego kada je u pitanju regularna verzija pretraživača sa željom da se IT odeljenjima obezbedi dovoljno vremena da na odgovarajući način testiraju, potvrde i prihvate nova izdanja.

Jedan od zvaničnika kompanije Mozilla, Jay Sullivan, navodi da će se predstavljanje ESR dešavati jednom godišnje čime će ovim organizacijama biti obezbeđena verzija Firefox-a koja prima unapređenja na polju sigurnosti ali koja ne vrši izmene Web ili Firefox Add-ons platforme.

 

Mozilla blisko sarađuje sa svojom Enterprise User Working Group na ovom projektu, tako da je u proteklih nekoliko meseci primljena velika podrška za inicijalni predlog Mozilla zajednice uz čvrsta uverenja da ESR ispunjava te zahteve.

Analitičar IDC, Al Hilwa, tvrdi da je Mozilla napravila odličan potez razvojem Firefox ESR zbog toga što su velike kompanije svaka po sebi specifične po pitanju tempa izmene softvera koji se koristi.

On naglašava da je moguće diskutovati o plusevima i minusevima ovakvih IT strategija ili o tome da li organizacije treba da prihvate brži tempo, ali da se o jednoj stvari ne može diskutovati a to je njihova želja da vrše kontrolu. U ovom slučaju, Mozilla je na pravi način obuhvatila te želje i potrebe.

(Više na Itsvet.com)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *