Star Wars: The Old Republic

TOR_2Star Wars: The Old Republic ili skraćeno masivna multiplayer online igra bazirana na Star Wars univerzumu. Razvijena je od strane BioWare Austin studija pri čemu je određena pomoć došla i od studija iste kompanije iz Edmontona.

Igra je prvi put najavljena još u oktobru 2008. godine. Do izdavanja igre u njenoj završnoj formi je ipak prošlo dosta vremena, pa je ovaj naslov konačno svetlost dana ugledao 20. decembra prošle godine na tržištu SAD i nekim zemljama Evrope. Rani pristup igri je počeo nedelju dana ranije 13. decembra prošle godine za one koji su prednaručili igru online.

 

Radnja ove igre se dešava u Star Wars fikcionom univerzumu nedugo nakon uspostavljanja krhkog mira između Imperije Sita i Galaktičke Republike 300 godina nakon događaja koji su se odigrali u Star Wars: Knights of the Old Republic igri i više od 3500 godina pre događaja koji su opisani u Star Wars filmovima.

 

Džedaji su odgovorni za uspeh Sita tokom razarajućeg dvadesetosmogodišnjeg velikog galaktičkog rata i stoga su odabrali da se presele sa Coruscanta na Tython, gde je red Džedaja i bio osnovan, a sa ciljem traženja vođstva od Sile. Siti kontrolišu Kirrivan na kojem su ponovo osnovali Sitsku Akademiju. Igra počinje deset godina nakon što se pojavljuju novi konflikti. Igrači igru započinju tako što se pridružuju jednoj od dve glavne frakcije – Galaktičkoj Republici ili Imperiji Sita.

 

Uprkos tome što svaku frakciju vodi lider, naglasak je na tome da svaki pojedinačni član može steći moral u bilo kom trenutku. Ključni fokus projekta je da se napravi razlika između frakcije i morala igrača. Na primer, igrač sa vezama sa Galaktičkom Republikom može pripadati Tamnoj strani dok pokušava da dostigne svoje sopstvene ciljeve, koji mogu biti suprotni onima vizije Republike.

 

Napredovanje igrača se dešava kombinacijom kompletiranja misija, istraživanja i pobeđivanja neprijatelja. Nove veštine, otključane nivoima se uče od strane trenera i mogu da budu naučene u igri na višestrukim lokacijama. Postoje herojske misije koje zahtevaju saradnju više igrača sa ciljem kompletiranja ciljeva i mogu se ponavljati na dnevnoj osnovi.

Uprkos tome što svaka klasa u Old Republic kao favorita ima određeni stil igre, kustomizacija kombinovana sa drugim karakterima omogućava da se kreiraju različite situacije sa ili bez podrške drugih karaktera igrača i bez potrebe za specifičnim drugim klasama sa ciljem napredovanja. Za igrače je dostupan širok opseg dostupnih vrsta koje mogu da odaberu uključujući ljude, kiborge, te vrste kao što su Chiss, Cyborg, Miraluka, Mirialan.

 

Rattataki, Sith Pureblood, Twi’lek, i Zabrak. Uprkos tome što ljudi i Zabrak vrsta mogu da biraju koju god žele klasu, ostale vrste su ograničene na suženiji izbor klasa.

http://www.youtube.com/watch?v=z0RuR3FREFw

(Opširnije na  Itsvet.com)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *