Task Scheduler – Pokretanje programa u odredjeno vreme

task-scheduler-iconJednostavno uputstvo kako da kreirate „Event“ (Dogadjaj) na vašem računaru koji će pokretati neki program, slati e-mail, prikazivati vam obaveštenje…

Pomoću Task Scheduler-a možete kreirati i više Dogadjaja (Akcija) koje će se izvršavati u različitim vremenima. Možete napisati podsetnik i zadati da se prikaže na ekran odredjenog datuma. Takodje možete napisati e-mail i odrediti kad tačno da se automatski pošalje. Ili ako želite, možete podesiti da se neki programi pokrenu u odredjeno vreme.

Vi izaberite šta vama najviše odgovara, a ispod je uputstvo za podešavanje programa da se pokrene u odredjeno vreme.

1) Otvorite ‘Start‘ -> ‘All Programs‘ -> ‘Accessories‘ -> ‘System Tools‘ -> ‘Task Scheduler‘ (ili ‘Scheduled Tasks’ za Win XP)

2) Kliknite ‘Create Basic Task…

 

3) Upišite Ime i opis Akcije

 

4) Izaberite vremenski interval ponavljanja Akcije

 

5) Unesite datum i tačno vreme kad želite da se Akcija obavi

 

6) Izaberite Akciju (Pokretanje programa, Salenje email-a, Prikazivanje obaveštenja – podsetnik), ja ću uzeti za primer „Start a program

 

7) Izaberite program koji želite da se pokreće (Browse…)

 

8) Kliknite Next i videćete konačna podešavanja. Sad samo još pritisnite Finish i to je to.

 

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *