Anonymousi najavljuju veliki napad na internet

anonymous-logoU poruci koju su navodno objavili pripadnici grupe hakera “Anonimni” najavljen je meganapad koji će 31. marta privremeno izazvati potpuno isključenje interneta!

Kako se navodi u saopštenju, napad će biti izveden u znak protesta protiv uvođenja zakona o zaštiti autorskih prava, Volstrita (Wall Street) i državnih elita uopšte.

Koordinirani napad na 13 centralnih servera navodno će paralisati celokupan internet saobraćaj.

Iako dokument objavljen na satu „Pastebin“ zaista liči na „zvanična“ saopštenja ovog hakerskog udruženja, postoje opravdani razlozi za sumnju u njegovu autentičnost.

Na redovnim kanalima grupe “Anonimni” do sada nema nikakvih informacija o ovakvom napadu, a osim toga, postavlja se pitanje da li bi takav napad uopšte bio uspešan, jer je veoma teško oboriti servere za posredan pristup sadržajima na internetu.

(Izvor: blic.rs)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *