Nov način pregledavanja slika na Fejsbuku

Ovih dana korisnici su počeli primećivati jednu novinu na Fejsbuku.

Naime, radi se o novom načinu pregledavanja slika i video klipova. Postojaći „Light box“ koje je bio bele boje, zamenjen je sa crnim te je polje sa komentarima, opisom i lajkovima premešteno na desnu stranu kako bi same slike dobile više prostora.

Prvobitna promena bila je uvodjenje crnog „Light box-a“ koji se nije baš dopao korisnicima, kako bi Fejsbuk taj crni zemenio svetlijim, belim, posle nekog vremena.

Ali, ni to nije bilo rešenje.

Bilo je problema sa prikazom slika većih rezolucija, no, sad je taj problem donekle rešen.

Slike će se prikazivati u što većoj rezoluciji u zavisnosti od veličine vašeg monitora. Primer: Otvorite neku sliku na monitoru rezolucije 1024×768, biće manja nego kad otvorite na monitoru 1440×900.

U prethodnom načinu pregleda slika, slike su bile prikazivane u jednoj veličini bez obzira koju rezoluciju monitora imate.

Jednostavan test možete uraditi na sledeći način: Otvorite sliku, raširite vaš browser najviše što možete a zatim smanjite za 50%, i šta se dešava sa slikom?

Na starom načinu pregleda slika, slika će biti iste veličine, dok će na novom slika menjati svoju veličinu.

Da li vam se svidja? Jeste li već dobili nov način pregleda slika? :)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *