Nov način pregledavanja slika na Fejsbuku

0

Ovih dana korisnici su počeli primećivati jednu novinu na Fejsbuku.

Naime, radi se o novom načinu pregledavanja slika i video klipova. Postojaći „Light box“ koje je bio bele boje, zamenjen je sa crnim te je polje sa komentarima, opisom i lajkovima premešteno na desnu stranu kako bi same slike dobile više prostora.

Prvobitna promena bila je uvodjenje crnog „Light box-a“ koji se nije baš dopao korisnicima, kako bi Fejsbuk taj crni zemenio svetlijim, belim, posle nekog vremena.

Ali, ni to nije bilo rešenje.

Bilo je problema sa prikazom slika većih rezolucija, no, sad je taj problem donekle rešen.

Slike će se prikazivati u što većoj rezoluciji u zavisnosti od veličine vašeg monitora. Primer: Otvorite neku sliku na monitoru rezolucije 1024×768, biće manja nego kad otvorite na monitoru 1440×900.

U prethodnom načinu pregleda slika, slike su bile prikazivane u jednoj veličini bez obzira koju rezoluciju monitora imate.

Jednostavan test možete uraditi na sledeći način: Otvorite sliku, raširite vaš browser najviše što možete a zatim smanjite za 50%, i šta se dešava sa slikom?

Na starom načinu pregleda slika, slika će biti iste veličine, dok će na novom slika menjati svoju veličinu.

Da li vam se svidja? Jeste li već dobili nov način pregleda slika? :)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.