Pingdom.com – alat za testiranje brzine učitavanja sajtova

0

high-speed-internetPingdom.com će analizirati svaki sajt za koji želite da proverite brzinu učitavanja, broj elemenata koji se učitavaju, koliko vremena treba da se učita svaki elemenat posebno..itd.

Da bi testirali neki sajt na Pingdom.com nije vam potrebna nikakva registracije, dovoljno je da unesete URL adresu sajta i kliknete „Test now„. Takodje možete analizirati koliko god želite sajtova i tako ih uporediti medjusobno.

Ovaj alat je dosta koristan za svakog ko drži neki sajt/forum/blog.. jer može da vidi koji elementi najviše usporavaju sajt. 

Ne morate biti vlasnik nekog sajta, možete testirati bilo koji i tako videti da li se sajt sporo učitava ili je problem do vaše internet konekcije.

Kako testirati sajt?

Prosto je, otvorite OVU adresu i u velikom polju unesite URL adresu sajta, pritom kliknite na „Test Now“ i sačekajte par trenutaka. Sad će vam se pojaviti rezultati analize i ispod detaljan prikaz svih elemenata na sajtu.

Rezultate možete sortirati, npr. po vremenu učitavanja elemenata, po veličini svakog od njih, po ekstenziji fajla..itd.

Ukoliko želite još detalja o sajtu, možete otvoriti drugu,treću i četvrtu karticu.

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.