Pratite aktivnost internet konekcije pomoću lampica na tastaturi

U jednom od prošlih postova sam pisao kako da namestite da vam svetli tastatura. Sad ću vam pokazati kako namestiti da svetle lampice na tastaturi kad primate, odnosno šaljete podatke na internet.

Prvo je potrebno da preuzmete sa OVOG linka jedan mali program veličine svega 75kb. Raspakujte arhivu i pokrenite fajl NetworkLights.exe

Instalacija nije potrebna, dovoljno je pokrenuti pomenutu ikonicu i ona će se automatski spustiti u sistem trej (system tray).

Ukoliko koristite USB tastaturu, poželjno je da podesite program za to.

Kliknite desnim klikom na ikonicu koja se nalazi u sistem trej, i odaberite opcije. Sad štiklirajte opciju „USB keyboard..

 

 

Takodje možete odabrati koje dve lampice želite da vam svetle.

Napomena: Ukoliko ostavite da jedna od te dve lampice bude Num Lock, onda vam brojevi sa desne strane neće raditi.

Sačuvajte podešavanja i to bi bilo to.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

    • da :) nešto slično ima i za Linux, tamo sam prvi put to i video, samo ne mogu da se setim komande. Ako nadjem, postavicu :D

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *