Protest protiv ACTA-e održan u Beogradu

Na Trgu Republike u Beogradu danas je održan protest protiv ACTA-e (trgovinskog sporazuma protiv falsifikovanja) kome je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Skup je nazvan „Mi smo 99%“ što predstavlja 99% slobodnih ljudi. Onaj 1% predstavlja sistem kome ACTA odgovara, koji su vlast i žele još više novca od običnog naroda, istaknuto je na skupu.

Na skupu su podeljeni i flajeri sa objašnjenjima šta je ACTA, a prisutni su pozvani da potpišu peticiju ptotiv potpisivanja kontraverznog sporazuma.

Potpisi će biti predati u ponedeljak, a Vladi Srbije daće rok do 10. marta da se izjasni. Ukoliko i tada budu želeli da potpušu sporazum, najavljeno je da će protest održati ispred Vlade.

Oko 20 mladih koji su nosili maske na glavama pocepali su plakat na kojem je pisalo „Sporazum ACTA“.

Organizatori skupa bili su iznenađeni brojem ljudi koji je došao i javno iskazao svoju pobunu protiv odluke da Srbija potpiše ACTA-u.

U Beogradu protest je počeo u 14h a u Novom Sadu u 15h. Snimci su iz Beograda, a ako neki čitalac ima fotografije iz Novog Sada može da pošalje.

 

 

 

(Izvor: Itvesti.info)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *