Protest protiv ACTA-e održan u Beogradu

0

Na Trgu Republike u Beogradu danas je održan protest protiv ACTA-e (trgovinskog sporazuma protiv falsifikovanja) kome je prisustvovalo više hiljada ljudi.

Skup je nazvan „Mi smo 99%“ što predstavlja 99% slobodnih ljudi. Onaj 1% predstavlja sistem kome ACTA odgovara, koji su vlast i žele još više novca od običnog naroda, istaknuto je na skupu.

Na skupu su podeljeni i flajeri sa objašnjenjima šta je ACTA, a prisutni su pozvani da potpišu peticiju ptotiv potpisivanja kontraverznog sporazuma.

Potpisi će biti predati u ponedeljak, a Vladi Srbije daće rok do 10. marta da se izjasni. Ukoliko i tada budu želeli da potpušu sporazum, najavljeno je da će protest održati ispred Vlade.

Oko 20 mladih koji su nosili maske na glavama pocepali su plakat na kojem je pisalo „Sporazum ACTA“.

Organizatori skupa bili su iznenađeni brojem ljudi koji je došao i javno iskazao svoju pobunu protiv odluke da Srbija potpiše ACTA-u.

U Beogradu protest je počeo u 14h a u Novom Sadu u 15h. Snimci su iz Beograda, a ako neki čitalac ima fotografije iz Novog Sada može da pošalje.

 

 

 

(Izvor: Itvesti.info)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.