Tajni Fejsbukov dokument dospeo u javnost!

Bivši zaposleni u kompaniji koja je zadužena za filtriranje neprimerenog sadržaja na Fejsbuku je odlučio da objavi tajni dokument kompanije. U njoj su do neverovatnih detalja razrađena pravila kakve stvari moraju da se brišu sa Fejsbuka, a kakve mogu da se tolerišu.

Radnik iz Maroka koji je za ovaj posao dobijao svega 1 dolar na sat radeći u oDesku, firmi kooperantu Fejsbuka, otkrio je kako je na najvećoj društvenoj mreži na svetu bilo kakav seksualni sadržaj strogo zabranjen, čak i ako se ne radi o eksplicitnim stvarima, saznaje Metro-portal.hr.

S druge strane, prikazi ranjavanja, odsečenih udova, zdrobljenih glava i ostalih strahota potpuno su u redu, sve dok nisu prikazani bilo kakvi organi ili iznutrice, tvrdi Marokanac. Isto tako, osoblju oDeska rečeno je da brišu rasističke komentare, ali samo ako su izrečeni u uvredljivom tonu, dok se onaj duhoviti ili ironični tolerisao.

Ono što mnoge bode u oči jeste činjenica da Fejsbuk javno tvrdi kako želi da korisnici dele svoj život na njihovim stranicama, ali pritom nigde ne spominje kako postoje stvari koje nije poželjno deliti.

Zanimljivo, Fejsbuk nema ništa protiv fotografija ili snimaka dece kako fizički napadaju jedna drugu u školi, kao ni one gde neko uživa marihuanu.

(Izvor: Smedia.rs)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *