Tajni Fejsbukov dokument dospeo u javnost!

Bivši zaposleni u kompaniji koja je zadužena za filtriranje neprimerenog sadržaja na Fejsbuku je odlučio da objavi tajni dokument kompanije. U njoj su do neverovatnih detalja razrađena pravila kakve stvari moraju da se brišu sa Fejsbuka, a kakve mogu da se tolerišu.

Radnik iz Maroka koji je za ovaj posao dobijao svega 1 dolar na sat radeći u oDesku, firmi kooperantu Fejsbuka, otkrio je kako je na najvećoj društvenoj mreži na svetu bilo kakav seksualni sadržaj strogo zabranjen, čak i ako se ne radi o eksplicitnim stvarima, saznaje Metro-portal.hr.

S druge strane, prikazi ranjavanja, odsečenih udova, zdrobljenih glava i ostalih strahota potpuno su u redu, sve dok nisu prikazani bilo kakvi organi ili iznutrice, tvrdi Marokanac. Isto tako, osoblju oDeska rečeno je da brišu rasističke komentare, ali samo ako su izrečeni u uvredljivom tonu, dok se onaj duhoviti ili ironični tolerisao.

Ono što mnoge bode u oči jeste činjenica da Fejsbuk javno tvrdi kako želi da korisnici dele svoj život na njihovim stranicama, ali pritom nigde ne spominje kako postoje stvari koje nije poželjno deliti.

Još ►  Facebook Messenger: kalkulator i konvertor jedinica

Zanimljivo, Fejsbuk nema ništa protiv fotografija ili snimaka dece kako fizički napadaju jedna drugu u školi, kao ni one gde neko uživa marihuanu.

(Izvor: Smedia.rs)

Komentariši