Tajni Fejsbukov dokument dospeo u javnost!

0

Bivši zaposleni u kompaniji koja je zadužena za filtriranje neprimerenog sadržaja na Fejsbuku je odlučio da objavi tajni dokument kompanije. U njoj su do neverovatnih detalja razrađena pravila kakve stvari moraju da se brišu sa Fejsbuka, a kakve mogu da se tolerišu.

Radnik iz Maroka koji je za ovaj posao dobijao svega 1 dolar na sat radeći u oDesku, firmi kooperantu Fejsbuka, otkrio je kako je na najvećoj društvenoj mreži na svetu bilo kakav seksualni sadržaj strogo zabranjen, čak i ako se ne radi o eksplicitnim stvarima, saznaje Metro-portal.hr.

S druge strane, prikazi ranjavanja, odsečenih udova, zdrobljenih glava i ostalih strahota potpuno su u redu, sve dok nisu prikazani bilo kakvi organi ili iznutrice, tvrdi Marokanac. Isto tako, osoblju oDeska rečeno je da brišu rasističke komentare, ali samo ako su izrečeni u uvredljivom tonu, dok se onaj duhoviti ili ironični tolerisao.

Ono što mnoge bode u oči jeste činjenica da Fejsbuk javno tvrdi kako želi da korisnici dele svoj život na njihovim stranicama, ali pritom nigde ne spominje kako postoje stvari koje nije poželjno deliti.

Zanimljivo, Fejsbuk nema ništa protiv fotografija ili snimaka dece kako fizički napadaju jedna drugu u školi, kao ni one gde neko uživa marihuanu.

(Izvor: Smedia.rs)

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.