Chrome pao na „Pwn2Own“ takmičenju

Chrome pretraživač kompanije Google pao je u toku takmičenja „Pwn2Own“.

U toku jučerašnjeg dana održan je prvi od tri dana koliko takmičenje traje. Uprkos činjenici što je u prethodne dve godine održavanja „Pwn2Own“ bio nedodirljiv, francuski tim,Vupen, je prvi prikazao postojanje dve slabe tačke u okviru ovog pretraživača kada se on pokreće na Windows 7 operativnom sistemu.

 

Bilo im je potrebno svega par minuta, nakon posete stranici pokazali su da imaju potpunu kontrolu. Vupen tim je došao na takmičenje spreman da napadne sva četiri glavna preglednika – Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Safari i Mozilla Firefox.

Doneli su odluku da napadnu Chrome jer su želeli pokazati da ni jedan softver nije ‘neuništiv’ ukoliko hakeri imaju dovoljno motivacije i vremena za pripremu plana za napad.

 

Iako je Chrome pao ove godine Chaoki Bekrar, suosnivač Vupen kompanije je naglasio da je Sandbox kod Chrome-a najsigurniji od svih, te kako nije lako zaobići svu zaštitu u njegovom sandbox-u. Za svoj trud Vupen tim je dobio nagradu od 60.000 dolara i 32 boda u toku takmičenja.Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *