Vesti

Chrome pao na “Pwn2Own” takmičenju

Web-Browsers-Google-Chrome-Metro-icon

Chrome pretraživač kompanije Google pao je u toku takmičenja „Pwn2Own“.

U toku jučerašnjeg dana održan je prvi od tri dana koliko takmičenje traje. Uprkos činjenici što je u prethodne dve godine održavanja „Pwn2Own“ bio nedodirljiv, francuski tim,Vupen, je prvi prikazao postojanje dve slabe tačke u okviru ovog pretraživača kada se on pokreće na Windows 7 operativnom sistemu.

 

Bilo im je potrebno svega par minuta, nakon posete stranici pokazali su da imaju potpunu kontrolu. Vupen tim je došao na takmičenje spreman da napadne sva četiri glavna preglednika – Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Safari i Mozilla Firefox.

Doneli su odluku da napadnu Chrome jer su želeli pokazati da ni jedan softver nije ‘neuništiv’ ukoliko hakeri imaju dovoljno motivacije i vremena za pripremu plana za napad.

 

Iako je Chrome pao ove godine Chaoki Bekrar, suosnivač Vupen kompanije je naglasio da je Sandbox kod Chrome-a najsigurniji od svih, te kako nije lako zaobići svu zaštitu u njegovom sandbox-u. Za svoj trud Vupen tim je dobio nagradu od 60.000 dolara i 32 boda u toku takmičenja.

  Ovaj video snimak je razlog zbog kojeg je Google kupio YoutubeStefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger