Chrome prestigao IE na jedan dan

Googleov Chrome je postao najpopularniji veb brauzer na jedan dan, kada je u nedelju 18.marta (18.03.2012.) po prvi put u istoriji pomerio Internet Explorer na drugo mesto.

Prema navodi Stat Counter-a, koji analizira udeo pretraživača širom sveta, Chrome je bio najkorišćeniji pretraživač globalno 18. marta, čime je nadmašio Internet Explorer na kratko.

Međutim, nažalost po Chrome, ova pobeda je bila kratkotrajna, jer je već 19. marta IE ponovo bio na prvom mestu po upotrebi.

Uprkos tome što je ovo bila kratkotrajna pobeda, ona je više nego značajna, navodi rukovodilac StatCounter-a Aodhan Cullen, jer je činjenica da je po prvi put neki pretraživač bio korišćeniji od IE.

Očekivalo se da će Firefox preuzeti krunu od Explorera, ali novije Mozilline verzije su se pokazale kao spore i preglomazne.

Ostaje da se vidi da li Chrome može da preuzme vođstvo u ovom ratu brauzera na duže staze, ali trend porasta popularnosti je svakako neporeciv.

(Izvor: Itsvet.com)

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *