Par trikova za Windows XP igrice

Svi smo bar jednom odigrali neku od onih sitnih igrica na Windows XP sistemu. Ukoliko želite da se zabavite sa njima, evo nekoliko trikova.

Neće vam biti potrebni nikakvi programi da bi „hakovali“ ove igrice, sve se radi sa prečicama na tastaturi.

Pokazaću vam kako da „hakujete“ Pinball, FreeCell,  Solitaire i Minesweeper.

1) Solitaire :

– Ukoliko želite da pobedite za par sekundi, pratite sledeće korake: Otvorite Solitaire, pritisnite Alt+Shift+2 i to bi bilo to :)

2) Minesweeper:

* Prvi trik – Zaustavite vreme: Pokrenite Minesweeper, pritisnite Win+D (Win – Windows dugme, nalazi se izmedju ctrl i alt), sada će se igrica minimizirati. Maximizirajte je i nastavite sa igrom, bez vremenskog ograničenja.

* Drugi trik – Pronadjite mine: Otvorite Minesweeper, kucajte na tastaturi „xyzzy(bez navodnika) a potom držite Shift. Sada će vam se u gornjem levom uglu ekrana pojaviti mala bela tačkica (beli pixel). Pomerajte kursor od polja do polja u igrici i kada ta tačkica postane crna, onda ste prešli kursorom preko mine (dakle na to polje ide zastavica – desni klik).

3) FreeCell:

– Takodje možete pobediti u par sekundi kao i u Solitaire igrici. Otvorite FreeCell, stisnite F2 (ili File>New Game) a potom pritisnite Ctrl+Shift+F10. Sada će vam se pojaviti prozorčić gde možete odabrati tri opcije, vi kliknite na Abort i to bi bilo to.

4) Pinball:

– Manipulacija lopticom pomoću miša: Otvorite Pinball, pokrenite novu igru, ukucajte „hidden test(bez navodnika, sa razmakom). Sada će vam se pojaviti loptica, kliknite na nju i držite levi klik i možete je pomerati bilo gde.

– Bezbroj loptica: samo ukucajte „bmax(bez navodnika)

– Prvi na listi: ukucajte „rmax“ (bez navodnika) i bićete prvi na rank listi.

– Milion poena: dok ste u „hidden test“ modu, pritisnite slovo H i otvoriće vam se tabela sa rezultatima gde je potrebno da unesete vaše ime (ili bilo šta) i dobili ste milion poena.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *