Softver

Preuzmite besplatno Photoshop CS6 Beta verziju!

Adobe-Photoshop-Logo

Adobe je omogućio preuzimanje besplatne beta verzije svog softveraa za uredjivanje slika – Photoshop, koji nosi oznaku CS6 i može se preuzeti sa zvaničnog sajta.

Adobe inače nema običaj da izdaje besplatne beta verzije, no ovog puta je napravljen izuzetak.

Photoshop CS6 Beta, veličine oko 1.4GB, može se potpuno besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta kompanije Adobe sa Ovog linka.

Što se tiče samog programa, načinjeno je dosta promena, što u izgledu, što u samoj funkcionalnosti i opcijama.

Izgled:

Korisnički interfejs je dosta redizajniran, uključujući remodeliranje oko 1600 ikonica i 250 kursora. Dugogodišnji korisnici Photoshopa nemaju razloga za zabrinutost, jer su sve promene intuitivne i lako se uče.

Podrazumevane boje glavnog ekrana sada su siva i tamno siva. Tamnije boje u prozoru učiniće da slika koja se uređuje bude istaknutija. Naravno, ta šema boja se može promeniti, ali na raspolaganju je samo ograničen broj tonova sive ili crne.

Mogućnosti:

Kada pričamo o novim mogućnostima ovog moćnog alata za obradu slika, tu su neke nove opcije:

  • Automatsko snimanje u zadatim intervalima –  Program sada automatski snima strane u zadatim intervalima kao i u pozadini, tako da se ne mora gubiti vreme na gledanje linija napredovanja tokom snimanja.
  • Unapređena je podrška za datoteke u formatu RAW
  • Funkcija za uredjivanje video klipova
  • Opsecanje koje važi za standardnu operaciju, takođe je poboljšano – Čim se ta alatka izabere, ivice za opsecanje se automatski postave duž okvira slike, jer se opsecanje i izvodi pomeranjem ivica ka unutra, ali se pored toga cela slika može i pomerati oko površine za opsecanje, što je veoma suptilna promena. Slika se unutar te površine može ispraviti tako što s izabere komanda „straighten“ i nacrta se linija duž koje se to radi.
  •  Content Aware Patching opcija – dovoljno je da izaberete objekat i odvučete ga na drugo mesto, jer će se nastala praznina automatski popuniti, a objekat ukloniti sa slike, a dodati su i novi filtri zamućivanja koji se mogu kombinovati na istoj slici, kao i adaptivno podešavanje širokougaonog snimka, koje omogućava da se savijene linije isprave, ali tako da se ne izgubi prirodna izobličenost slike.
  Smem li da uklonim ovo?

Preuzmi Adobe Photoshop CS6 beta

(Izvor: B92.net)

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger