Preuzmite besplatno Photoshop CS6 Beta verziju!

Adobe je omogućio preuzimanje besplatne beta verzije svog softveraa za uredjivanje slika – Photoshop, koji nosi oznaku CS6 i može se preuzeti sa zvaničnog sajta.

Adobe inače nema običaj da izdaje besplatne beta verzije, no ovog puta je napravljen izuzetak.

Photoshop CS6 Beta, veličine oko 1.4GB, može se potpuno besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta kompanije Adobe sa Ovog linka.

Što se tiče samog programa, načinjeno je dosta promena, što u izgledu, što u samoj funkcionalnosti i opcijama.

Izgled:

Korisnički interfejs je dosta redizajniran, uključujući remodeliranje oko 1600 ikonica i 250 kursora. Dugogodišnji korisnici Photoshopa nemaju razloga za zabrinutost, jer su sve promene intuitivne i lako se uče.

Podrazumevane boje glavnog ekrana sada su siva i tamno siva. Tamnije boje u prozoru učiniće da slika koja se uređuje bude istaknutija. Naravno, ta šema boja se može promeniti, ali na raspolaganju je samo ograničen broj tonova sive ili crne.

Mogućnosti:

Kada pričamo o novim mogućnostima ovog moćnog alata za obradu slika, tu su neke nove opcije:

  • Automatsko snimanje u zadatim intervalima –  Program sada automatski snima strane u zadatim intervalima kao i u pozadini, tako da se ne mora gubiti vreme na gledanje linija napredovanja tokom snimanja.
  • Unapređena je podrška za datoteke u formatu RAW
  • Funkcija za uredjivanje video klipova
  • Opsecanje koje važi za standardnu operaciju, takođe je poboljšano – Čim se ta alatka izabere, ivice za opsecanje se automatski postave duž okvira slike, jer se opsecanje i izvodi pomeranjem ivica ka unutra, ali se pored toga cela slika može i pomerati oko površine za opsecanje, što je veoma suptilna promena. Slika se unutar te površine može ispraviti tako što s izabere komanda „straighten“ i nacrta se linija duž koje se to radi.
  •  Content Aware Patching opcija – dovoljno je da izaberete objekat i odvučete ga na drugo mesto, jer će se nastala praznina automatski popuniti, a objekat ukloniti sa slike, a dodati su i novi filtri zamućivanja koji se mogu kombinovati na istoj slici, kao i adaptivno podešavanje širokougaonog snimka, koje omogućava da se savijene linije isprave, ali tako da se ne izgubi prirodna izobličenost slike.

Preuzmi Adobe Photoshop CS6 beta

(Izvor: B92.net)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *