viber-app-top-10

Aplikacija za Android i iPhone uredjaje – Viber, nudi besplatne poruke i pozive svim svojim korisnicima!

SMS poruke polako odlaze u zaborav. Od kako su se pojavili smart telefoni, komunikacija se sve više svodi na besplatne servise kao što su Skype, iMessages, WhatsApp, Facebook Messages i drugi.

Kako internet postaje sve brži i jeftiniji, a SMS poruke i pozivi sve skuplji, korisnici se sve češće opredeljuju za ove servise.  Još jedan u nizu je i Viber.

Viber je besplatan voip servis koji nudi aplikaciju za Android i iPhone uredjaje kako bi korisnici mogli besplatno razmenjivati poruke i pozive. Jedini uslov za korišćenje servisa je da imate, pored internet konekcije, i korisnički nalog. Taj nalog se podešava u par koraka pri instalaciji aplikacije u telefon i potpuno je BESPLATNO!

viberscreen1

Kako Viber funkcioniše?

Instalirate aplikaciju na telefon.
Neki vaš prijatelj je takodje instalira.
Viber automatski prikuplja kontakte iz vašeg imenika i registruje ko još ima instaliran Viber na svom uredjaju.
Pored imena kontakta videćete ikonicu Viber-a što znači da ta osoba ima instaliranu aplikaciju i možete početi sa dopisivanjem ili pozivima.

Sam interfejs Viber-a je nalik na imenik kako bi se što lakše snašli.

Sve što vam je potrebno je internet konekcija, Viber aplikacija i možete uživati u besplatnim porukama i pozivima!


Koristite li vi Viber? Kako vam se čini ovaj servis?16 Comments

 1. Vlada Nehez

  Stvarno korisna aplikacija.
  Koristim je cesto :)

  0
  1. odlicna aplikacija i ja je koristim ..samo se mora voditi racuna i proveravati stanje intrerneta ..ukoliko ne koristite WiFi ,ja sam na 064 mrezi i vec neko vreme koristim viber i kad sam proverila stanje sve besplatne MB sam potrosila i stanje je bilo 1900 din. jer mi je naplaprekoraceni prenos podataka … moj prijatelj je dobio racun na 16000 din a takodje je koristio Viber ..sad vodim racuna i koristim viber samo na WiFi

   0
 2. JaSamAndroid

  Super aplikacija samo što retko ko je ima. Od 5 drugova koji imaju Androide niko čuo za ovu aplikaciju. kada sam ih prosvetlio, redovno se čujemo :D

  0
  1. Saznaj Novo

   To je jedini problem. Isto tako i kod mene, pa sam zato i napisao ovaj članak. Ali baš šteta, ovo je odlična aplikacija.

   0
   1. JaSamAndroid

    Nisu korisnici Androida dovoljno obavešteni kod nas, još uvek, koriste samo ono što dobiju kada kupe fon, mora se uvesti neki marketing za Android, nije dovoljno reći na tv-u u reklamama “Android telefon već od 1 dinar”…onaj ko ne zna mogućnosti zelenog, ništa mu neće značiti što košta 1 dinar, kao i nokia koja ima “isto” to što im treba…SMS i pozivi pa će po navici Srba kupiti nokia fon koji je “neuništiv”!!! p.s. ovo govorim is ličnog iskustva, kleo sam se u nokia telefone godinama dok nisam slučajno naleteo na Android i posle nekog vremena upotrebe zaslužio je da pokrenem portal o njima 
    http://jasamandroid.com

    0
 3. Stvar je odlicna medjutim sta na ovo kazu mobilni operatori
  kavu korist od ovoga ima viber a koja je stetna operatera

  0
  1. JaSamAndroid

   Mobilni operateri od ovoga imaju koristi samo ako se konektuješ preko 3g mreže da bi razgovarao ali koristi imaju i internet provajderi jer bez njih nema razgovora, moraš se nekako nakačiti na www ;)
   Sam Viber ne znam odakle zarađuje, od negde čupa korist, možda reklame, oglasi….

   0
  2. JaSamAndroid

   Mobilni operateri od ovoga imaju koristi samo ako se konektuješ preko 3g mreže da bi razgovarao ali koristi imaju i internet provajderi jer bez njih nema razgovora, moraš se nekako nakačiti na www ;)
   Sam Viber ne znam odakle zarađuje, od negde čupa korist, možda reklame, oglasi….

   0
   1. Saznaj Novo

    Pa čisto sumnjam da iko koristi na kredit, jedino neka varijanta besplatnog interneta i sl. najbolje je na WiFi. 
    Za Viber ne znam ni ja, nisam se toliko raspitivao. 

    0
    1. JaSamAndroid

     Koristio sam ja par puta preko 3g mreže kada sam bio van dometa WIFi, a morao se hitno čuti sa USA…jeftinije je i to nego direkt poziv ka USA preko telefonske mreže.
     Mogu reći da je zvuk solidan, ima prekida, zvuk je kasnio nekih 2 sekunde ali ništa strašno, ako se pogodi mesto gde je 3g odlično pokriven onda je sve bezprekorno!

     0
 4. Nesto sam cuo da je google onemogucio instalaciju vibera i/ili whatsup-a kod nas… Da li je to istina?

  0
  1. Vratili su i Viber i Whatsapp.

   0
 5. mene malo zbunjuje to kako su mi neki prijatelji UVEK online a nekima pise kada su bili poslednji put,dok su neki online,offline u minute..moze li mi neko to pojasniti,bas me zanima? Ja npr.imam na telefonu neogranicen internet i UVEK sam online dok moj suprug koji isto ima taj paket kao i ja nije uvek ONLINE,kako to?

  0
  1. to je sigurno neki propust u VIBERU ;)

   0
 6. Po meni je viber slicna stvar kao facebook ili twiter.

  0
 7. kako da deinstaliram viber sa mojim tel brojem na uredjajima koji meni nisu dostupni, vec ga je neko zloupotrebio I provalio I tako kontrolise na svom uredjaju moju prepisku

  0

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Možda ti se dopadne

Kako zaštititi Android telefon od Stagefright MMS eksploita

Poslednjih nekoliko dana glavna vest u Android svetu