Viber – Besplatne poruke i pozivi

16

Aplikacija za Android i iPhone uredjaje – Viber, nudi besplatne poruke i pozive svim svojim korisnicima!

SMS poruke polako odlaze u zaborav. Od kako su se pojavili smart telefoni, komunikacija se sve više svodi na besplatne servise kao što su Skype, iMessages, WhatsApp, Facebook Messages i drugi.

Kako internet postaje sve brži i jeftiniji, a SMS poruke i pozivi sve skuplji, korisnici se sve češće opredeljuju za ove servise.  Još jedan u nizu je i Viber.

Viber je besplatan voip servis koji nudi aplikaciju za Android i iPhone uredjaje kako bi korisnici mogli besplatno razmenjivati poruke i pozive. Jedini uslov za korišćenje servisa je da imate, pored internet konekcije, i korisnički nalog. Taj nalog se podešava u par koraka pri instalaciji aplikacije u telefon i potpuno je BESPLATNO!

viberscreen1

Kako Viber funkcioniše?

Instalirate aplikaciju na telefon.
Neki vaš prijatelj je takodje instalira.
Viber automatski prikuplja kontakte iz vašeg imenika i registruje ko još ima instaliran Viber na svom uredjaju.
Pored imena kontakta videćete ikonicu Viber-a što znači da ta osoba ima instaliranu aplikaciju i možete početi sa dopisivanjem ili pozivima.

Sam interfejs Viber-a je nalik na imenik kako bi se što lakše snašli.

Sve što vam je potrebno je internet konekcija, Viber aplikacija i možete uživati u besplatnim porukama i pozivima!


Koristite li vi Viber? Kako vam se čini ovaj servis?

Povezano:
16 komentara
 1. Suza kaže

  kako da deinstaliram viber sa mojim tel brojem na uredjajima koji meni nisu dostupni, vec ga je neko zloupotrebio I provalio I tako kontrolise na svom uredjaju moju prepisku

 2. ANDROID <3 kaže

  Po meni je viber slicna stvar kao facebook ili twiter.

 3. amir kaže

  mene malo zbunjuje to kako su mi neki prijatelji UVEK online a nekima pise kada su bili poslednji put,dok su neki online,offline u minute..moze li mi neko to pojasniti,bas me zanima? Ja npr.imam na telefonu neogranicen internet i UVEK sam online dok moj suprug koji isto ima taj paket kao i ja nije uvek ONLINE,kako to?

  1. ANDROID <3 kaže

   to je sigurno neki propust u VIBERU ;)

 4. Dzoni kaže

  Nesto sam cuo da je google onemogucio instalaciju vibera i/ili whatsup-a kod nas… Da li je to istina?

  1. danijelnik kaže

   Vratili su i Viber i Whatsapp.

 5. Tent Rs kaže

  Stvar je odlicna medjutim sta na ovo kazu mobilni operatori
  kavu korist od ovoga ima viber a koja je stetna operatera

  1. JaSamAndroid kaže

   Mobilni operateri od ovoga imaju koristi samo ako se konektuješ preko 3g mreže da bi razgovarao ali koristi imaju i internet provajderi jer bez njih nema razgovora, moraš se nekako nakačiti na www ;)
   Sam Viber ne znam odakle zarađuje, od negde čupa korist, možda reklame, oglasi….

  2. JaSamAndroid kaže

   Mobilni operateri od ovoga imaju koristi samo ako se konektuješ preko 3g mreže da bi razgovarao ali koristi imaju i internet provajderi jer bez njih nema razgovora, moraš se nekako nakačiti na www ;)
   Sam Viber ne znam odakle zarađuje, od negde čupa korist, možda reklame, oglasi….

   1. Saznaj Novo kaže

    Pa čisto sumnjam da iko koristi na kredit, jedino neka varijanta besplatnog interneta i sl. najbolje je na WiFi. 
    Za Viber ne znam ni ja, nisam se toliko raspitivao. 

    1. JaSamAndroid kaže

     Koristio sam ja par puta preko 3g mreže kada sam bio van dometa WIFi, a morao se hitno čuti sa USA…jeftinije je i to nego direkt poziv ka USA preko telefonske mreže.
     Mogu reći da je zvuk solidan, ima prekida, zvuk je kasnio nekih 2 sekunde ali ništa strašno, ako se pogodi mesto gde je 3g odlično pokriven onda je sve bezprekorno!

 6. JaSamAndroid kaže

  Super aplikacija samo što retko ko je ima. Od 5 drugova koji imaju Androide niko čuo za ovu aplikaciju. kada sam ih prosvetlio, redovno se čujemo :D

  1. Saznaj Novo kaže

   To je jedini problem. Isto tako i kod mene, pa sam zato i napisao ovaj članak. Ali baš šteta, ovo je odlična aplikacija.

   1. JaSamAndroid kaže

    Nisu korisnici Androida dovoljno obavešteni kod nas, još uvek, koriste samo ono što dobiju kada kupe fon, mora se uvesti neki marketing za Android, nije dovoljno reći na tv-u u reklamama „Android telefon već od 1 dinar“…onaj ko ne zna mogućnosti zelenog, ništa mu neće značiti što košta 1 dinar, kao i nokia koja ima „isto“ to što im treba…SMS i pozivi pa će po navici Srba kupiti nokia fon koji je „neuništiv“!!! p.s. ovo govorim is ličnog iskustva, kleo sam se u nokia telefone godinama dok nisam slučajno naleteo na Android i posle nekog vremena upotrebe zaslužio je da pokrenem portal o njima 
    http://jasamandroid.com

 7. Vlada Nehez kaže

  Stvarno korisna aplikacija.
  Koristim je cesto :)

  1. sanja kaže

   odlicna aplikacija i ja je koristim ..samo se mora voditi racuna i proveravati stanje intrerneta ..ukoliko ne koristite WiFi ,ja sam na 064 mrezi i vec neko vreme koristim viber i kad sam proverila stanje sve besplatne MB sam potrosila i stanje je bilo 1900 din. jer mi je naplaprekoraceni prenos podataka … moj prijatelj je dobio racun na 16000 din a takodje je koristio Viber ..sad vodim racuna i koristim viber samo na WiFi

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.