Google Drive

Google nudi 5GB besplatnog prostora u „oblaku“ (Cloud-u) uz servis Google Drive.

U poslednje vreme dosta se pričalo o tome da Google pokreće svoj Cloud servis za sve korisnike – besplatno. Domen koji je bio rezervisan za ovaj projekat www.drive.google.com od danas je u funkciji i možemo naći već neke informacije na njemu.

Naime, ukoliko otvorite sajt www.drive.google.com dočekaće vas uvodni video klip ukratko šta je to Google Drive, a ispod i opis u nekoliko rečenica i slika. Takodje možete kliknuti i na stranicu „Features“ gde se možete detaljnije upoznati sa ovim servisom.

Pošto Google Drive još nije dostupan, možete ostaviti svoju e-mail adresu kako bi Vas obavestili o pokretanju ovog servisa.

Što se tiče prostora, Google je odvojio za svakog korisnika po 5GB besplatno, a možete i dokupiti još prostora ukoliko vam je potrebno.

25GB = 2.49$ / mesečno
100GB = 4.99$ / mesečno

16TB = 800$ / mesečno

Detaljan spisak cena možete pronaći na OVOM linku.

Sve podatke možete skladištiti preko računara (PC, Mac) ili mobilnog telefona (iPhone, iPad, Android). Naravno, svi podaci se sinhronizuju tako da im možete pristupiti sa bilo kog uredjaja koji poseduje internet konekciju.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Google je ovim potezom opasno stao na zulj Microsoftu. Kako li ce ovi uzvratiti, bas me zanima da vidim.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *