Kako da

Kako prebaciti sav sadržaj sa WordPressa u Blogger

wordpress-logo-notext-rgb

Ukoliko ste razmišljali da, iz nekog razloga, predjete sa WordPressa na Blogger, a imate dosta postova da prebacujete, evo jednog jednostavnog prešenja.

 

 

1) U kontrolnoj tabli vašeg bloga u wordpressu, odaberite stavku “Tools” (alatke), a potom kliknite na “Export” (Izvezi).

2) Sada ćete videti 4 ponudjene opcije, ukoliko želite da prebacite sav sadržaj (postovi, komentari, strane…) onda odaberite prvu opciju. I još kliknite na dugme ispod “Snimi izvornu datoteku“.  Počeće preuzimanje datoteke veličine od 1-3 mb.

3) Otvorite sajt wordpress2blogger, ubacite tu datoteku koju ste preuzeli u svoj računar i kliknite na “Convert“. Sačekajte da se datoteka uploaduje i konvertuje.

4) Sada u kontrolnoj tabli u Bloggeru odaberite opciju “Import blog” i  otpremite datoteku koju ste konvertovali.

6) Sačekajte da se uvoz završi i to bi bilo to.

 

  Wix vs WordPress

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ko je na vreme krenuo u blogspotu sa ovim nema problema :-) Imam nekih 50-ak blogova, sa manje ili vise poseta, i samo 2 na wordpressu od kojih sam odavno digo ruke. Ista je procedura i kad se radi bekap blogova. Znaci Izveze se blog u xml fajl, a kad zatreba (ne daj boze), uveze se opcijom Alatke/Uvoz

Popularno

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger