Kako prebaciti sav sadržaj sa WordPressa u Blogger

Ukoliko ste razmišljali da, iz nekog razloga, predjete sa WordPressa na Blogger, a imate dosta postova da prebacujete, evo jednog jednostavnog prešenja.

 

 

1) U kontrolnoj tabli vašeg bloga u wordpressu, odaberite stavku „Tools“ (alatke), a potom kliknite na „Export“ (Izvezi).

2) Sada ćete videti 4 ponudjene opcije, ukoliko želite da prebacite sav sadržaj (postovi, komentari, strane…) onda odaberite prvu opciju. I još kliknite na dugme ispod „Snimi izvornu datoteku„.  Počeće preuzimanje datoteke veličine od 1-3 mb.

3) Otvorite sajt wordpress2blogger, ubacite tu datoteku koju ste preuzeli u svoj računar i kliknite na „Convert„. Sačekajte da se datoteka uploaduje i konvertuje.

4) Sada u kontrolnoj tabli u Bloggeru odaberite opciju „Import blog“ i  otpremite datoteku koju ste konvertovali.

6) Sačekajte da se uvoz završi i to bi bilo to.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Ko je na vreme krenuo u blogspotu sa ovim nema problema :-) Imam nekih 50-ak blogova, sa manje ili vise poseta, i samo 2 na wordpressu od kojih sam odavno digo ruke. Ista je procedura i kad se radi bekap blogova. Znaci Izveze se blog u xml fajl, a kad zatreba (ne daj boze), uveze se opcijom Alatke/Uvoz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *