Vesti

Ovog leta hiljade korisnika ostaje bez interneta?!

high-speed-internet

FBI upozorava da bi ovog leta na hiljade korisnika moglo ostati bez pristupa internetu.

Mnogi od njih ne znaju da je njihov problem počeo kada su medjunarodne hakerske grupe postavile lažni oglas koji 9. jula treba da preuzme kontrolu nad zaraženim kompjuterima širom sveta.

Pa je tako FBI nedavno, pomoću vladinih kompjutera, postavio sigurnosnu mrežu kako bi sprečio prekid interneta za korisnike koji su dobili virus. Međutim, taj sistem treba da se ugasi.

Te preporučuju korisnicima da posete sajt dcwg.org gde mogu proveriti da li su “inficirani” i gde će naći detaljno objašnjenje kako da reše problem.

Mnogi ni ne znaju da su im kompjuteri “pokupili” virus, iako im je hakerski softver verovatno usporio surfovanje i onemogućio im antivirusne softvere, zbog čega su im kompjuteri podložniji drugim problemima.

Hakeri su uspeli da ubace viruse u, pretpostavlja se, više od 570.000 računara širom sveta. 

Oni koriste nedostatke u operativnom sistemi Windows i, između ostalog, instaliraju štetne softvere koji isključuju apdejtovanje (update) antivirusa.

  [Facebook] Bitcoin mining trojan se širi - Belgija, Srbija, Rumunija, Portugal

(Blic.rs)

Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

3 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger