Ovog leta hiljade korisnika ostaje bez interneta?!

FBI upozorava da bi ovog leta na hiljade korisnika moglo ostati bez pristupa internetu.

Mnogi od njih ne znaju da je njihov problem počeo kada su medjunarodne hakerske grupe postavile lažni oglas koji 9. jula treba da preuzme kontrolu nad zaraženim kompjuterima širom sveta.

Pa je tako FBI nedavno, pomoću vladinih kompjutera, postavio sigurnosnu mrežu kako bi sprečio prekid interneta za korisnike koji su dobili virus. Međutim, taj sistem treba da se ugasi.

Te preporučuju korisnicima da posete sajt dcwg.org gde mogu proveriti da li su „inficirani“ i gde će naći detaljno objašnjenje kako da reše problem.

Mnogi ni ne znaju da su im kompjuteri „pokupili“ virus, iako im je hakerski softver verovatno usporio surfovanje i onemogućio im antivirusne softvere, zbog čega su im kompjuteri podložniji drugim problemima.

Hakeri su uspeli da ubace viruse u, pretpostavlja se, više od 570.000 računara širom sveta. 

Oni koriste nedostatke u operativnom sistemi Windows i, između ostalog, instaliraju štetne softvere koji isključuju apdejtovanje (update) antivirusa.

(Blic.rs)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

3 komentara

  1. Niko neće gasiti net, samo bi trebalo da hakeri uzmu kontrolu nad zaraženim računarima ovog leta. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *