Total War Shogun 2: The Fall of the Samurai

Fall of the Samurai je prvi samostalni expansion za Total War: Shogun 2, i smešten je u Japan tokom Boshin rata 60-tih godina 19-og veka. Reč je o građanskom ratu koji je počeo kao ideološka borba zbog prozapadne politike šogunata.

Klanovi koji su bili protiv ove politike su se borili protiv šogunata i za vraćanje moći caru, pri čemu su tokom rata obe strane koristile oružja koja više nisu bila klasična za Japan u prošlom veku, već su korišćene i puške i oklopnjače. Rezultat je jedinstveno okruženje: samuraji koji koriste kovane mačeve, ali i puške i sve ono što je to vreme donelo.

Ovakvo okruženje istovremeno dodaje neke nove dimenzije seriji sa bombardovanjem sa brodova, zatim korišćenje pruga kao i mogućnost da se preuzme direktna kontrola nad artiljerijskim jedinicama.

Multiplayer opcije ostaju u osnovi identične onima koje postoje u Shogun 2. Kampanju možete da igrate sa prijateljem ili da igrate Avatar Conquest režim u kojem možete da unapredite postojeći avatar preko online bitaka. Rezultat je igra koja će se trenutno učiti poznatom svima onima koji su ikada ranije igrali Total War naslove.

Nakon odabira jednog o klanova naklonjenog bilo šogunu ili caru, morate da osigurate pobedu za svog gospodara ili sebe ako se osećate da se borite za republiku time što ćete osvojiti dovoljno nove mape Japana.

Mornarica je značajno unapređena pri čemu je strateški postala značajna. Po prvi put u Total War igri, mornarica može da bombarduje gradove i armije, oštećujući kritične zgrade i desetkujući neprijateljske snage.

Sa druge strane, morska trgovina je prerađena, pa mornarica više ne mora da zarobljava i okupira strateške tačke da osigura spoljnu trgovinu. Kao rezultat toga, niko ne može da monopolizuje stranu trgovinu, ali mornarica može da okupira trgovinske rute da bi smanjila profit koji neprijatelj ostvaruje.

Dosta izazova vezanih za kampanju se odnosi na potrebu da modernizujete svoju teritoriju i građanstvo bez da izazivate nezadovoljstvo ljudi. Određene tehnologije i zgrade mogu da uvećaju nivo modernizacije, koji unapređuje vašu brzinu istraživanja i otvara nove opcije istraživanja. Međutim, morate da balansirate između modernizacije i zadržavanja zadovoljstva ljudi jer revolt može brzo da nastane kada njihov tradicionalni način života bude narušen.

Sve u svemu, Fall of the Samurai je jedna veoma interesantna igra koja donosi veliki napredak u odnosu na Shogun 2, i koja će vas sigurno držati prikovane ispred monitora veliki broj časova.

 

 

Minimalni zahtevi:

Intel CPU: Pentium 4 2.66GHz
AMD CPU: Sempron 2600+

Nvidia GPU: GeForce 8600 GS
AMD GPU: Radeon X1300 256MB

RAM: 1GB

OS: Win XP 32bit

DirectX: DX 9

(Itsvet.com)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

2 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *