Allods Online

Allods Online je ruska igra, inače u pitanju je MMORPG žanr. Od svog nastanka pa do danas prolazila je kroz mnoge etape razvoja čime je naravno i gubila igrače ali ih je takođe i vraćala svojim primamljivim novinama.

Kao i svaki MMORPG, Allods Online se zasniva na kreiranju svog lika koji počinje svoju avanturu i napreduje kroz potrage koje mu igra pruža konstantno. Sama grafika je prema mojoj proceni kvalitetna za taj žanr igara. Što se tiče gameplay-a izuzetno je monoton što se tiče napredovanja jer se zasniva kao i svaki MMORPG na konstantnom rešavanju potraga i ubijanju čudovišta. Sama okolina u kojoj se igrač nalazi je jako dobro urađena. Muzika se slaže sa okolinom i pruža uverljiv osećaj da ste zaista tamo. Ono što može zasmetati novajlijama jeste sistem reputacije odnosno misije koje se stalno ponavljaju i time postaju dosadne i naporne za izvođenje. Cilj reputacionih misija jeste u tome što će igrač dobiti najbolju opremu za svoj lvl do tada.

Naravno moguće je napraviti guild kao i u svakoj drugoj MMORPG igri što je sasvim normalno. Guild naravno ima funkciju da pomogne slabijim igračima da napreduju ili da jači igrači zajedno pobeđuju najsnažnija čudovišta zarad retkih oružija ili retke opreme. Kada sam već pomenuo borbe sa jakim čudovištima onda vam moram spomenuti da sama igra se zasniva na pravljenju broda kojim putujete kroz Astral do nekog ostrva gde se iskrcavate samo vi kao guild ili grupa i započinjete borbu. Naravno postoji više tipova Astrala zato što su podeljeni po nivoima u zavisnosti koliko je igrač snažan. Recimo, ukoliko je neko 40 lvl onda ide Astral 1 sve do 45 lvl-a kada počinje Astral 2 i tako dalje.

Izostavio sam vam spomenuti da po startovanju sa igrom imate mogućnost da odaberete između devet klasa za svog lika. Te klase su :
Mage: Mage odnosno čarobnjak se odlikuje po izuzetno snažnim ofanzivnim magijama kojima nanosi snažan udarac protivnicima. Takođe mage je poznat po AoE napadima odnosno napadima na više protivnika.
Scout: Scout odnosno strelac se odlikuje izuzetno brzim napadima na protivnika kao i napadima sa velike distance čime može jako brzo savladati protivnika dok on nije u stanju ni da napadne. Izuzetno je ranjiv kada se nađe u bliskoj brobi što je svakako mana ali je poznat po jakim Critical udarcima.
Psionicist: Psionicist se odlikuje po velikoj sposobnosti da manipuliše protivnikom tako što će uspostaviti link sa njim i stvoriti kopiju samog sebe dok ga ne ometano bude napadao.
Warden: Warden je obično support klasa ali se može koristiti i za napade. Dobar je u borbama jedan na jedan zato što sa sobom ima životinju koja se bori za njega.
Warrior: Warrior ili ratnik se odlikuje izuzetno snažnim udarcima kojima može brzo ubiti protivnika. Njegova jedina mana je   što udarce zadaje iz neposredne blizine, a niko neće čekati da im ratnik priđe :)
Sumoner: Sumoner odnosno klasa koja može pozvati bića da se bore za njega je poznat po jako dobrim hilovima. Može biti support što je češće ali je i u borbi jako opasan rival.
Paladin: Paladin je ništa drugo nego snažan tank koji može podneti jake količine udaraca. Služi da navuče najsnažnija čudovišta na sebe dok njegovi saborci savladavaju zver.
Healer: Healer ili lekar je klasa koja je krajnje suport. Služi kao podrška saigračima u borbi da ih leči od povreda i da ih oživi ukoliko poginu.
Bard: Bard ili muzičar je klasa koja može biti kako suport tako i izuzetno snažna AoE klasa. Recimo može duplirati količino zdravlja (health) kod tank klase i time pojačati borbu protiv boseva.

Evo jedan video kojim možete malo bolje upoznati igru:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *