Da li ste isprobali novu društvenu mrežu – so.cl ?

So.cl – naziv je nove društvene mreže koja nam stiže pravo iz Microsoft-a.

Pre oko mesec dana „šuškalo“ se po netu da Microsoft pokreće sopstvenu društvenu mrežu, tada poznatiju kao „Tulalip„. Danas imamo prilike da se upoznamo sa tom društvenom mrežom, ali pod konačnim nazivom so.cl.

Kako da se registrujete na ovu mrežu? Jednostavno je, preko Facebook naloga. Da, Microsoft je shvatio koja je platforma najzastupljenija. Eto, jedan klik i možete pristupiti mreži so.cl.

Sad kada ste ulogovani, šta prvo uraditi? Izmenite osnovne informacije ukoliko želite. Ime, prezime, slika, i još nekoliko podataka automatski su preuzeti sa Facebook-a. Odaberite oblast koja Vas interesuje i počnite da pratite novosti. Sa desne strane videćete „Video Parties„.


Šta je to „Video Parties“ ?


Možete pronaći neku grupu, ili kreirati sami novu, gde ćete ubacivati klipove i tako zajedno sa ostalima slušati iste pesme. Primera radi: Udjete u grupu nekog vašeg omiljenog izvodjača, dole vidite pesme koje su drugi postavili, a na sredini video klip. Taj klip slušaju svi iz grupe i ne može da se premotava ili menja. Možete dodati neku pesmu po želji u red na čekanje.

Sa leve strane možete videti 5 opcija:

Explore – kreni u potragu za zanimljivostima,
Feed – nešto kao početna stranica na facebook-u,
Posts – to su kao neki statusi,
Profile – Vaš profil,
Interset – oblasti koje vas zanimaju, tj. koje pratite.

Na samom vrhu uočićete polje za pretragu – Bingovu tražilicu. Tu možete tražiti šta god vas zanima. pronadjite nešto interesantno i pratite to, ili komentarišite. Takodje, u tom istom polju videćete ikonicu u obliko oblačića. Klikom na ovu ikonu, polje za pretragu se pretvara u polje za status.

Mreža je još u fazi izrade, te je dosta usporena i ima po prilično dosta bagova.

(zimo.co)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *