Microsoft ukida XP za dve godine

2

Windows XP i Office 2003 više neće biti podržani od 8. aprila 2014. godine, potvrđeno je od strane zvaničnog predstavnika kompanije Microsoft.

Tog dana Microsoft će prestati sa isporučivanjem sigurnosnih ispravki za oba proizvoda. Na taj način će XP postati operativni sistem sa najdužim periodom upotrebe. Microsoft je ovaj softver održavao 12 godina i pet meseci, odnosno, dve ipo godine duže nego što to obično radi.

XP je na ovaj način oborio rekord koji je prethodno držao Windows NT a koji je podrazumevao 11 godina i pet meseci.

Neki korisnici planiraju da koriste XP operativni sistem i nakon što prestane svaka podrška za njega, dok 16% organizacija naglašava da će imati više od 5% korisnika koji će takođe zadržati XP kao operativni sistem, navodi Michael Silver, analitičar firme Gartner.

Ono što nimalo ne iznenađuje jeste činjenica da kompanija Microsoft želi da korisnici pređu na Windows 7 operativni sistem.

U zvaničnom saopštenju Microsoft poziva sve kompanije koje još nisu prešle na moderne računare da to odmah urade jer su na velikom gubitku, budući da su istraživanja pokazala da je poslovnim korisnicima za prelazak potrebno 18 do 32 meseca, kada govorimo o operativnim sistemima koji se koriste u poslovnim organizacijama.

(Itsvet.com)

Da li koristite još XP? Planirate li da predjete na neki drugi OS?

Povezano:
2 komentara
  1. Miloš Miladinović kaže

    Oni koji su dosada koristili XP nastaviće i dalje. Ovaj podatak im neće ništa znači. 

  2. Miloš kaže

    Oni koji su dosada koristili XP nastaviće i dalje. Ovaj podatak im neće ništa znači. 

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.