Kako pronaći odgovarajući prevod za film

Našli ste neki dobar film, skinuli sa torrenta i sad vam treba prevod. Kako pronaći odgovarajući prevod? U nastavku posta ću vam objasniti.

Pre nego što počnemo, možete pročitati članak gde sam opisao kako da preuzmete film sa odličnim kvalitetom slike i zvuka u minimalnoj veličini (svega 600-700 mb)https://www.saznajnovo.com/2011/08/download-filmova/

Ok, ako imate film, da počnemo sa traženjem odgovarajućeg prevoda.


Sve potrebne informacije se nalaze u imenu filma.


Da, sve informacije koje su vam potrebne da pronađete prevod se nalaze u samom imenu filma. Dakle, uzmimo za primer film Clash of the Titans (2010) 720p BrRip x264. U nazivu možemo videti: x264720pBrRip (BluRay Rip). Sada pomoću ovih informacija tražimo prevod.

 


Kako pronaći prevod?


Prevod možemo potražiti na više sajtova, ali ja preporučujem podnapisi.net i titlovi.com. Otvorite jedan od ova dva sajta, npr. podnapisi.net, i u pretragu unesite čisto ime filma (npr. Clash of the Titans) i pretražite titlove. Sad u rezultatima pretrage tražite ime titla pored kojeg negde  pišu iste informacije kao i u imenu filma (BrRip, 720p, x264).

 

Na slici iznad sam zaokružio prevod pored kojeg stoje iste informacije kao i u nazivu filma. Kliknimo na taj titl i otvoriće se stranica sa detaljima.

Negde na sredini možete videti polje „Način obrade“ gde je autor titla naveo za koje filmove prevod sigurno odgovara. Ako se Vaš film tu nalazi, možete preuzeti prevod sa sigurnošći da će 100% odgovarati.

 


Šta ako ime filma nije na ovom spisku?


Ako ime Vašeg filma ipak nije ovde naveden, idite na dno stranice i potražite komentare. Obično korisnici, koji su isprobali prevod, postavljaju imena filmova uz koji prevod ide (kao što sam ja stavio komentar za ovaj prevod). Ako se ime Vašeg filma ni ovde ne nađe, onda ipak skinite titl (ukoliko se one informacije poklapaju), pa ubacite u film i vidite da li se poklapa.


Kako ubaciti prevod u film?


Kada ste preuzeli prevod, raspakujte ga u fasciklu gde vam je i film. Kopirajte ceo naziv filma i nalepite za naziv prevoda, npr. Ime-filma.avi i Ime-filma.sub. Ili samo prevucite prevod u okvir Player-a ge ste pustili film.

Sad pokrenite film i prevod će se sam učitati. Premotajte do dela gde neko govori i vidite da li se prevod poklapa.

-53%

28.44€

Grand Theft Auto V

-37%

37.99€

Call of Duty: World War II

-25%

44.99€

Far Cry 5

-35%

9.10€

Counter Strike: Global Offensive

-81%

5.79€

The Crew

-74%

5.19€

Euro Truck Simulator 2