Saznaj Novo Mreža
"Saznaj Novo Mreža" je skup servisa koje nudi sajt "Saznaj Novo". Mreža će se vremenom širiti dodavanjem novih servisa.
Ad

Kako pronaći odgovarajući prevod za film

4
Ad
 

Našli ste neki dobar film, skinuli sa torrenta i sad vam treba prevod. Kako pronaći odgovarajući prevod? U nastavku posta ću vam objasniti.

Pre nego što počnemo, možete pročitati članak gde sam opisao kako da preuzmete film sa odličnim kvalitetom slike i zvuka u minimalnoj veličini (svega 600-700 mb)https://www.saznajnovo.com/2011/08/download-filmova/

Ok, ako imate film, da počnemo sa traženjem odgovarajućeg prevoda.


Sve potrebne informacije se nalaze u imenu filma.


Da, sve informacije koje su vam potrebne da pronađete prevod se nalaze u samom imenu filma. Dakle, uzmimo za primer film Clash of the Titans (2010) 720p BrRip x264. U nazivu možemo videti: x264720pBrRip (BluRay Rip). Sada pomoću ovih informacija tražimo prevod.

 


Kako pronaći prevod?


Prevod možemo potražiti na više sajtova, ali ja preporučujem podnapisi.net i titlovi.com. Otvorite jedan od ova dva sajta, npr. podnapisi.net, i u pretragu unesite čisto ime filma (npr. Clash of the Titans) i pretražite titlove. Sad u rezultatima pretrage tražite ime titla pored kojeg negde  pišu iste informacije kao i u imenu filma (BrRip, 720p, x264).

 

Na slici iznad sam zaokružio prevod pored kojeg stoje iste informacije kao i u nazivu filma. Kliknimo na taj titl i otvoriće se stranica sa detaljima.

Negde na sredini možete videti polje „Način obrade“ gde je autor titla naveo za koje filmove prevod sigurno odgovara. Ako se Vaš film tu nalazi, možete preuzeti prevod sa sigurnošći da će 100% odgovarati.

 


Šta ako ime filma nije na ovom spisku?


Ako ime Vašeg filma ipak nije ovde naveden, idite na dno stranice i potražite komentare. Obično korisnici, koji su isprobali prevod, postavljaju imena filmova uz koji prevod ide (kao što sam ja stavio komentar za ovaj prevod). Ako se ime Vašeg filma ni ovde ne nađe, onda ipak skinite titl (ukoliko se one informacije poklapaju), pa ubacite u film i vidite da li se poklapa.


Kako ubaciti prevod u film?


Kada ste preuzeli prevod, raspakujte ga u fasciklu gde vam je i film. Kopirajte ceo naziv filma i nalepite za naziv prevoda, npr. Ime-filma.avi i Ime-filma.sub. Ili samo prevucite prevod u okvir Player-a ge ste pustili film.

Sad pokrenite film i prevod će se sam učitati. Premotajte do dela gde neko govori i vidite da li se prevod poklapa.

Ad

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete postaviti pitanje na posebnom delu bloga namenjenom za to - pitanja.rs

4 komentara
 1. Nenad kaže

  A najjednostavnije je instalirati program Sublight koji sam trazi titlove. Veoma jednostavno, skinete film, otvorite program, imate opciju da ucitate film kako bi se nasao odgovarajuci titl, na kraju se titl smesta u folder sa filmom i automatski dodeljuje isti naziv. Jednostavno.

  1. Saznaj Novo kaže

   Nije loš program, sačuvaću ga :)
   Izbegavam automatiku ali možda pomogne u nekim slučajevima.

 2. CrazyRock kaže

  Zar nije lakse samo namestit BSplayer da trazi titlove na srpskom/hrvatskom u mesto engleskog i samo pustiti film preko BSplayera?

  1. Saznaj Novo kaže

   Koristio sam taj player ali mi se nikako nije svideo. Prešao sam na KM koji je dosta bolji od BS-a. Detalji sve govore 
   http://media-player.findthebest.com/compare/56-57/KM-Player-vs-BS-Player
   Čudi me da BS nema podršku za .mkv, .flv, .3gp video formate?! Hmm.. 
   A tu opciju za pronalaženje prevoda nikad nisam voleo jer u 99% slučajeva nisam dobio odgovarajući prevod. Npr., kada je izašao film Chronicle, ni jedan player nije mogao da nadje prevod, tek na podnapisi.net je faks86 postavio i to za HD.
   Tako da mi je ovo sigurnije :)