Rainmeter – Ulepšajte svoj desktop

1

Uz pomoć ovog programčića možete postaviti na vaš desktop razne dodatke poput sata, kalendara, vremenske prognoze, razne alate za praćenje resursa računara, i još mnogo toga.

Sam program teži svega nekoliko megabajta, ali dodaci koje želite da postavite na desktop mogu zauzimati od nekoliko kilobajta pa i preko 10 MB.

Sama instalacija programa je jednostavna i uobičajna, a takodje i instalacija dodataka. Izuzev nekih koji dolaze u fasciklama pa morate celu fasciklu ubaciti u folder „Maske„.

Dodataka ima dosta, možete ih naći na sajtovima poput customize.org ili deviantart.com, ali i na google po raznim sajtovima i forumima. Najbolja stvar kod Rainmeter-a je ta što sve te dodatke prave sami korisnici (koje besplatno posatvljaju na internet) a možete ih i vi izmenjivati u običnom .txt fajlu. Kasnije, kada se malo uvežbate, možete praviti i sopstvene dodatke.

Najnovija stabilna verzija donosi oznaku Rainmeter v2.2 gde je ubačen i srpski jezik. Program možete preuzeti sa OVOG linka, a skinove i dodatke sa Google-a.

Program i ne troši previše RAM memorije, tako da će 1GB biti sasvim dovoljno.

Povezano

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

Ukoliko vam je potrebna pomoć, savet... možete poslati upit preko kontakt stranice.

1 komentar
  1. Balkanac kaže

    Deluje kao zanimljiv programcic