Rainmeter – Ulepšajte svoj desktop

Uz pomoć ovog programčića možete postaviti na vaš desktop razne dodatke poput sata, kalendara, vremenske prognoze, razne alate za praćenje resursa računara, i još mnogo toga.

Sam program teži svega nekoliko megabajta, ali dodaci koje želite da postavite na desktop mogu zauzimati od nekoliko kilobajta pa i preko 10 MB.

Sama instalacija programa je jednostavna i uobičajna, a takodje i instalacija dodataka. Izuzev nekih koji dolaze u fasciklama pa morate celu fasciklu ubaciti u folder „Maske„.

Dodataka ima dosta, možete ih naći na sajtovima poput customize.org ili deviantart.com, ali i na google po raznim sajtovima i forumima. Najbolja stvar kod Rainmeter-a je ta što sve te dodatke prave sami korisnici (koje besplatno posatvljaju na internet) a možete ih i vi izmenjivati u običnom .txt fajlu. Kasnije, kada se malo uvežbate, možete praviti i sopstvene dodatke.

Najnovija stabilna verzija donosi oznaku Rainmeter v2.2 gde je ubačen i srpski jezik. Program možete preuzeti sa OVOG linka, a skinove i dodatke sa Google-a.

Program i ne troši previše RAM memorije, tako da će 1GB biti sasvim dovoljno.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 12 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *