Rainmeter – Ulepšajte svoj desktop

1

Uz pomoć ovog programčića možete postaviti na vaš desktop razne dodatke poput sata, kalendara, vremenske prognoze, razne alate za praćenje resursa računara, i još mnogo toga.

Sam program teži svega nekoliko megabajta, ali dodaci koje želite da postavite na desktop mogu zauzimati od nekoliko kilobajta pa i preko 10 MB.

Sama instalacija programa je jednostavna i uobičajna, a takodje i instalacija dodataka. Izuzev nekih koji dolaze u fasciklama pa morate celu fasciklu ubaciti u folder „Maske„.

Dodataka ima dosta, možete ih naći na sajtovima poput customize.org ili deviantart.com, ali i na google po raznim sajtovima i forumima. Najbolja stvar kod Rainmeter-a je ta što sve te dodatke prave sami korisnici (koje besplatno posatvljaju na internet) a možete ih i vi izmenjivati u običnom .txt fajlu. Kasnije, kada se malo uvežbate, možete praviti i sopstvene dodatke.

Najnovija stabilna verzija donosi oznaku Rainmeter v2.2 gde je ubačen i srpski jezik. Program možete preuzeti sa OVOG linka, a skinove i dodatke sa Google-a.

Program i ne troši previše RAM memorije, tako da će 1GB biti sasvim dovoljno.

Povezano:
1 komentar
  1. Balkanac kaže

    Deluje kao zanimljiv programcic

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.