Chrome 20.0 stabilna verzija

Google je izdao verziju 20 svog Chrome pretraživača u okviru stabilnog kanala za Windows, Linux, Mac i Chrome Frame.

Uprkos tome što je reč o ne naročito uzbudljivom buildu baziranom mahom na održavanju bez nekih vidljivih promena, ima više nego dovoljno zakrpa koje će opravdati ažuriranje. Zvanični Chrome Releases blog donosi detalje o uobičajenih top 20 sigurnosnih popravki.

SVG i PDF povezani kod je dobio neke korisne update-ove ovog puta, iako postoje i druga važna podešavanja, uključujući ona koja sprečavaju da sandbox-vani procesi smetaju jedan drugome, što je ranije predstavljalo ozbiljan problem u okviru Chrome-a.

Iz Google-a navode sledeće:

„This release disables some of Chrome’s GPU acceleration features on Mac hardware containing the Intel HD 4000 graphics chip in order to prevent a resource leak which is causing a kernel panic on that hardware. This is a temporary change while we work on fixing the root cause of the issue.“

Što se tiče izgleda, nije nešto značajno menjan sem nekih sitnica; ivice kod bookmark-a su malo oštrije, dugme za novu karticu je malo izduženo. Na prvi pogled to bi bilo to.

Ukoliko vam je automatsko ažuriranje uključeno, onda bi već trebali da imate najnoviju verziju Chrome-a. Ukoliko još koristite staru verziju, možete preuzeti Chrome 20.0 sa sledećg linka http://filehippo.com/download_google_chrome/

(ITsvet)

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

1 komentar

  1. Hrom je odličan pretraživač,brz i stabilan a integracija sa gmailom je po meni najbitnija. Sinhronizacija na bilo kojem računaru sa kojeg se pristupi je odlična stvar. Pre nekoliko dana sam morao da preko IE nešto da pregledam i prosto sam zaboravio kako je spor i koliko mu treba da učita stranice. Svaka animacija na WP stranicama sa IE izgleda kao da je preteška za njega i sve secka dok prevlači.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *