Picmonkey – online editor slika

Nakon što je Google rešio da ugasi servis Picnik (i prebaci ga na google+), pojavio se Picmonkey – servis istih mogućnosti kao i Picnik.

Ukoliko ste se ranije već sreli sa Picnikom, onda će vam i Picmonkey biti poznat i lako ćete se snaći. Dakle, možete kratiti, rotirati, menjati viličinu slike u par poteza. Pored ovih osnovnih mogućnosti, imate i dodatan set alata, efekata od kojih neki i plaćaju.

Set efekata je zaista raznovrstan a podeljen je i u kategorije radi lakšeg snalaženja.

U prvoj kategoriji „Basic“ su osnovne funkcije: promena dimenzija slike, automatsko podešavanje boja, osvetljenja…

U drugoj kategoriji se nalazi čitav arsenal prelepih efekata koji se primenjuju na sliku jednostavnim klikom na neki. Svaki možete i fino podešavati u Meniju koji se pojavi kada aktivirate neki efekat.

Treća kategorija je zadužena za „šminkanje“, tako da će je devojke češće koristiti :)

U četvrtoj kategoriji možete dodavati tekst na sliku, a imate i dosta fontova koje možete iskoristiti.

Peta kategorija sadrži razne stikere, tipa oblačići, strelice, zvezde, dugmića..itd.

U šestoj kategoriji možete odabrati ramove za vaše fotografije. Na raspolaganju su vam 10 ramova, od koji je 5 besplatno i 5 se plaća.

I u poslednjoj, sedmoj, kategoriji imate nekoliko tekstura.

 

I na kraju, kada završite, kliknite na „Save“ dugme i sačuvajte sliku na računaru. Možete odabrati kvalitet slike od kojeg zavisi i koliko će slika zauzimati.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *