Color Picker za Chrome

Jedan koristan dodatak za Chrome pomoću kojeg možete HEX i RGB kod boje na web stranici. Veoma jednostavan za rukovanje a opet toliko precizan.

Dovoljno je da kliknete na ikonicu pored URL adresne trake i pomerite kursor do boje koju želite da odaberete. Ispod ikonice će vam se pojaviti prozorčić sa uveličanom slikom oko kursora kako bi mogli preciznije odabrati boju. Slika oko vrha kursora se zumira toliko da možete videti piksele.

Kliknite na piksel sa bojom koja vam treba i pored kursora će vam se pojaviti HEX kod sa bojom, a u onom prozorčiću i RGB kod. Takođe u opcijama možete videti i istoriju odabranih boja i opet ih iskoristiti.

Dodatak možete preuzeti sa sledećeg linka: www.chrome.google.com/webstore/detail/ohcpnigalekghcmgcdcenkpelffpdolg

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *