CyanogenMod 10 (JB 4.1) na Galaxy S2 – Prvi utisci

2

Sinoć sam instalirao CM 10 na Galaxy S2 i evo prvih slika i utisaka.

Pre svega, ukoliko želite i vi da instalirate CM 10 na vaš S2, pratite detaljno uputstvo na Sašinom blogu koji je sve to lepo objasnio i postavio linkove da preuzmete sve što vam je potrebno http://www.baguje.com/2012/08/kako-da-rutujete-galaxy-s2-i-instalirate-cyanogenmod-10-android-4-1-jellybean-60206.html

Posle 24h testiranja CM 10 na mom telefonu, mogu reći da lepo radi, ali ima i par nedostataka.


Nedostaci:


– Nema srpski jezik, što verujem da i nije neki nedostatak jer nije toliko popularan jezik u svetu, ali ima svakako hrvatski.
– Kad se instalacija završi, nemate ni jedan file explorer, pa morate sa Google play-a instalirati neki.
– Kad je ekran isključen i stigne poruka, ekran i dalje ostaje ugašen. Tako da ako vam je zvuk isključen, nećete ni primetiti da vam je stigla poruka. Rešenje je SMS PopUp aplikacija.
– U opcijama „Launcher“ ne rade (ili nisu to još dovršili) podešavanja za „Drawer“, „Dock“, „icons“.


Prednosti:


– Telefon je automatski Rutovan (root), ali ovo ne preporučujem da radite ukoliko imate garanciju na telefon kod operatera,
– Mnoštvo opcija i podešavanja,
– Nov izgled Status Bar-a, LockScreen-a, Dialer-a itd.
– Apollo Audio player, DSP equalizer,  Terminal emulator…
– Nova apliakcija za kameru,
– Nov izgled galerije,
– Nove animacija (zaista super efekti),
– ROM manager,
– I još dosta korisnik opcija za programere.

CyanogenMod je Open Source alternativni firmware zasnovan na operativnom sistemu Android za pametne telefone i tablet uređaje. Nudi više opcija i mogućnosti od zvaničnog firmware-a. Među tim opcijama spadaju i: Theming (menjanje tema), OpenVPN klijent, menjanje funkcija hardverskih tastera, klokovanje procesora i ostalih Root radnji. Jednostavnije rečeno; CyanogenMod je „slobodniji“ od zvaničnih distribucija i samim tim nudi i više opcija i mogućnosti.


Evo i nekoliko slika:


 

 

 

 

Povezano:
2 komentara
 1. Saša Stefanović kaže

  Originalan Trebuchet launcher jos uvek nije sasvim prebacen na CM 10, pa predlazem da koristis Holo HD, Apex ili Nova launcher, svi rade na JB. SMS kod mene radi super, notifikacije su ok … BTW, u linku na dnu mog opisa se pojavio nov update, danas je izasao i sada u kameri imas mogucnost slikanja uz efekte kao na Instagramu. Za file explorer predlazem ES File explorer, koristim ga vec 2 godine i nikad nije bilo problema. Sto se tice srpskog, pitanje je dana kada ce da ga dodaju nazad, posto je bio na ICS koliko se secam. Hvala za link, tako to rade profesionalci :)

  1. Saznaj Novo kaže

   Ja sam sad satvio CM9 stable, ipak dok CM10 ne stane na noge. Još ima bagova tako da… CM9 ima srpski, ali samo ćirilicu.
   Čim izađe 10-ka stable, odmah je stavljam! ;)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.