Blog o računarima, mobilnim uređajima i veb tehnologijama

Facebook briše fotografije posle 30 dana

Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

Nakon toliko vremena iščekivanja firma Facebook briše fotografije sa svojih servera poslije 30 dana od brisanja na nalogu.

Naime,postojao je problem da iako korisnik obriše fotografije one su i dalje na serveru i vidljive preko direktnog linka.

Već nekoliko godina Arch Technic prati ovaj problem i konačno je objavio vijest da Facebook briše fotografije.

„Kao rezultat rada na našim pravilima i infrastrukturi, pokrenuli smo „max-age“ politiku od 30 dana za naše CDN (Content Delivery Network) linkove. Međutim u nekim slučajevima sadržaj će nestati na CDN-u puno brže, radi niza raznih činilaca“,izjavio je portparol Facebooka Frederic Wolens.

Kada korisnik izbriše fotografije one će nestati sa njegovog profila I privremeno se zadržati u CDN-u u narednih 30 dana.

Povezani tekstovi:

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala