Google glasovna pretraga od sada i na srpskom jeziku

Konačno smo dočekali glasovnu pretragu i na srpskom jeziku! Naime, Google je unapredio svoju glasovnu pretragu i ubacio još 13 jezika među kojima je i srpski.

Od sada je dovoljno da tapnete na mikrofon u polju za pretragu i lepo na srpskom kažete šta vam treba! :) Da omogućite glasovnu pretragu na srpskom jeziku, kliknite na podešavanja glasovne pretrage i izaberite srpski jezik. Vratite se i ispod ikonice mikrofona će vam pisati Srpski (ćirilica).

Ovu opciju bi trebalo da imaju svi, a ukoliko pak nemate, malo sačekajte i do kraja dana i sutra bi mogli da dobijete.

Takođe možete pisati poruke pomoću glasa. Samo kliknite na ikonicu mikrofona na tastaturi i počnite izgovarati reči na srpskom jeziku i one će se upisivati u polje za poruku.

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *