Kako saznati administratorsku šifru na Windows-u?

Jednostavno i kratko uputstvo kako da saznate administratorsku lozinku na bilo kom Windows računaru. Napomena: Samo u edukativne svrhe!

Pošto je Windows najzastupljeniji OS na svetu, najviše propusta se traži baš na njemu. Zato se razvijaju i maliciozni programi i razni alati za „krekovanje“ itd.

Jedan od takvih programa za razbijanje šifre je Ophcrack koji je i potupno besplatan. Ovaj program može da „razbije“ svaku šifru za 10-ak sekundi koja nije duža od 14 karaktera.


Šta nam je potrebno:


– USB stick (ili CD)
– Ophcrack program (Preuzmi)
– Windows OS


Postupak:


– Preuzmite i narežite Ophcrack ISO na CD (ili na USB stick pomoću UNetbootin).

– Restartujte računar i pri pokretanju uđite u BIOS (tipkajte taster DEL). U BIOS-u podesite Boot na CD ili USB stick (zavisi gde ste narezali onaj program).

– Sačuvajte podešavanja i računar će se sam restartovati. Sada pri učitavanju će prepoznati CD ili USB i program će na ekranu ispisati šifru.

– Sad ponovo restartujte računar, izvadite USB ili CD i opet uđite u BIOS i vratite Boot na HDD.

– Sad možete da se ulogujete na Administratorski nalog pomoću one šifre.

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

5 komentara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *