Orcs Must Die! 2

Orcs Must Die! 2 je tower defense strategija kompanije Robot Entertainment koju je ova kompanija razvila kao nastavak originalnog Orcs Must Die! naslova, a koji je Microsoft Game Studios objavio kao nastavak za PC platformu 30. jula u SAD.

Događaji u Orcs Must Die! 2 se dešavaju doslovno nekoliko dana nakon događaja iz prve igre. Sorceress se krije od rulje neprijatelja kada se misteriozno pored nje otvara pukotina.

Ona ulazi unutra i pronalazi sebe u Dwawern Mine, odmah ispred Čarobnjaka rata, koji sada radi u rudnicima. Ona traži njegovu pomoć u borbi sa Orcima. Njih dvoje otkrivaju da se sve više i više pukotina otvara na različitim lokacijama. Oni odlučuju da uđu u pukotinu i vrate se u svet Mrtvih. Tu otkrivaju da gospodar Čarobnjaka Rata još uvek nije mrtav. On je i dalje živi i otvorio je mali, slabi procep da bi omogućio Sorceress da pobegne i zajedno se bore protiv neprijatelja.

Nakon što Čarobnjak Rata i Sorceress počnu da komuniciraju sa njihovim gospodarom, on objašnjava da je ponovo počeo da otvara pukotine jer svet iza pukotina ne može da se bori protiv magije koju oni stvaraju. Sa mnoštvom novih dodataka u igri sreća je što Orc musti Die! ne kažnjava igrače za svaku njihovu grešku. Možete da povratite sve svoje lobanje u svakom momentu.

 

Činjenica da možete da ovo uradite neograničen broj puta omogućava vam da prilagođavate svoju strategiju dok ne pronađete odgovarajući režim igre koji će doneti prave rezultate za vas. Ono što je naročito zgodno za ovu igru je da postoje dvoje protagonista sa kojima možete igrati i koji obezbeđuju različite stilove igranja i taktike borbi.

Uprkos tome što se ista oprema ne može koristiti od strane oba karaktera i menjati između njih, svaki od karaktera poseduje jedinstvena oružja koja morate otključati i zamke koji se morate osloboditi. Većina stadijuma igre je jasno dizajnirana sa multiplayer opcijom na umu. Pri nižim nivoima težine, solo kampanja je zabavna, ali ako igrate sami na višim nivoima možete jednostavno doći u situaciju da ne možete sve da postignete sami.

Rad u tandemu je mnogo zabavniji za igru, naročito ako se borite proziv grupa neprijatelja. Preživljavanje suočavajući se sa novim zverima kakvi su trolovi koji se regenerišu, slepim miševima koji pljuju otrov i neprijateljima koji kada ih porazite se dele i umnožavaju čine timski rad još krucijalnijim. U pojedinim trenucima, Orcs Must Die! 2 podseća značajno na originalnu igru.

Ovo je naročito iskazano kada je reč o zvuku obzirom da su određeni zvukovi koji se ponavljaju već reciklirani. Sa druge strane, postoji mnoštvo novih sadržaja koji će opravdati povratak ovoj igri ubijanja Orkova. Generalno, uprkos tu i tamo nekoliko slabijih detalja, ova igra opravdava svoje postojane i pružiće vam nekoliko časova istinski zanimljivog iskustva, naročito za one koji su već imali priliku da isprobaju prvu igru.

Tekst preuzet sa sajta ITsvet.com

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *