Ace of Spades

0

Od kako se pojavio „Minecraft„, počele su da izlaze igrice slične njoj pa tako sada imamo Infiniminer, Cubelands, Mythruna, Manic Digger… i mnoge druge. Jedna od takvih igrica je i Ace of Spades.

Dok ste u ovim ostalim „kopijama“ Minecraft-a trebali da sakupite resurse, sagradite kuću, zasadite pšenicu, napravite baštu itd., u igrici Ace od Spades ćete ratovati jedni protiv drugih! Da, ratovati. Vi i vaš tim možete graditi bunkere pomoću blokova i tako se zaštititi od neprijatelja, razviti strategiju kako ući u bazu protivnika, napraviti što bolja skolinšta, i naravno pobediti.


Igra je krajnje jednostavna i laka za igranje.


Kada izaberete neki od servera, imaćete u ponudi 2 tima a vi treba da izaberete jedan, i potom oružje koje želite. U ponudi ćete imati samo 3: Snajper, SMG, pumparica.
– Snajper skida više „helta“ protivniku ali sporije puca, metak po metak.
– SMG ima rafal ali je i slabiji.
– A pumparica je sredina, dakle srednja po jačini i najzgodija je za manje mape.

Cela mapa, oružja, vojnici (igrači), predmeti…su u kockama, kao u Minecraft-u. Kad se stvorite imate na raspolaganju 50 blokova pomoću kojih možete da, zajedno sa timom, gradite bunkere. Takođe možete birati boju blokova (pomoću strelica na tastaturi). Bunkeri mogu da se unište kada pucate u njih, dakle najlakše je uništiti blok snajperom. Kada vas ubiju, stvorite se nazad u vašoj bazi gde se nalazi i prva pomoć. Dakle, ako ste ranjeni, samo otrčite nazad u bazu po prvu pomoć.


Komande i uputstva


Kada uđete u igru, pritisnite 1 ili 3 da odaberete Tim (ili 2 za nadgledanje mape). Potom kliknite na 1, 2 ili 3 da izaberete oružje.
U igrici kliknite 1 za lopatu (da uništite blokove), 2 za blok (da gradite bunker), 3 za vaše oružje, i 4 za bombu (ukupno 3 bombe).
Pritisnite T da otvorite čet sa svim igračima, ili Y za svoj tim.
Klikom na Zarez (,) možete ponovo birati Tim, a klikom na Tačku (.) birate oružje.
Desni klik je da zumirate sliku i gledate kroz nišan puške.
Ctrl je da čučnete a Shift da trčite.


Instalacija


Instaliranje igre je krajnje jednostavno: preuzmite je potpuno besplatno sa OVOG sajta (sa desne strane je Download) i pokrenite instalaciju. Kada se instalacija završi, otvorite sledeći link i kliknite na server koji želite – www.ace-spades.com/play

Kada kliknete na neki server, pojaviće vam se neko obaveštenje, vi samo štiklirajte kućicu pri dnu i kliknite OK. To je obavešetnje da omogućite Browser-u da pokrene aplikaciju iz vašeg računara, u ovom slučaju je to ova igra koju ste instalirali.

Jedini problem kod ove igrice je taj što nema servera nama blizu pa se Ping kreće od 50 pa naviše. U trenutku pisanja ovog posta, na listi je bilo 141 server.


Trailer


 

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.