Koristite Android telefon za Live Stream

Ukoliko imate Android telefon, možete ga koristiti i kao kameru za Live Stream direktno na vaš računar!

Jednostavno koristite kameru vašeg Android uređaja da Strejmujete (eng. Stream) video na vaš računar u sam Brauzer (eng. browser) ili na neki od popularnih programa.

Veoma je jednostavno: Instalirajte IP Webcam na vaš telefon, povežite telefon na WiFi vašeg rutera, pokrenite server (Start Server) na telefonu, na ekranu će vam se pojaviti IP adresa koju treba da otvorite u brauzeru na računaru.

Sada možete izabrati način na koji želite da gledate Live prenos sa kamere, a ja preporučujem preko Jave ukoliko nemate VLC player. Takođe možete koristiti kameru telefona kao Web kameru za Skype i sl.

Preuzmi IP Webcam besplatno sa Google Play prodavnice: play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam&hl=en

 

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

  1. juče sam naišao na sličan softver, samo što je moglo to valjda da se deli i sa drugima i omogućen je i live chat i još mnogo toga…..ali sve to se isplati jedino ako ima wi fi

    • Pa da, ima dosta sličnih aplikacija ali ova mi je ostala u telefonu najduže posle 5-6 instaliranih. Da preko WiFi-a je sve jer on ima najveći domet što se tiče konekcije računar-telefon. Bluetooth je spor tako da bi slika kočila, a ni za domet nisam siguran koliko bi dosegao. O USB-u nećemo ni da pričamo :) Ima i opcija preko mobilne mreže, ali verujem da se to isplati samo kad imaš neograničen internet, mada tu opciju nisam proučavao.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *