Reactable

Reactable je prelep spoj tehnologije i muzike. U osnovi, Reactable je touchscreen sto sa više predmeta koji imaju različite funkcije u stvaranju melodije. Pa tako imate Generatore, Efekte i filtere, Kontrolere, i globalne kontrolere.

Svaki oblik ima drugi zadatak, a vi ih kombinujete i tako dobijate mix. Na primer, kocka za Loop služi da u nju „ubacite“ neki loop koji će vrteti taj zvuk kada je postavite na sto.

Na sredini stola se nalazi bela tačka koja označava „output“. Svi zvukovi koji dolaze do nje, bivaju reproduktovani na zvučnik. Pa tako na primer, ako povežete neki Loop na tu tačku, čućete ga na zvučnik. Onda, između kocke sa Loop-om i te tačke, možete postaviti neki Filter i tako „presretati“ zvuk Loop-a i izmeniti ga.

Sve ovo prati i vizuelizacija i prelepe animacije.

reactable

 

E sad, sve je ovo super, zar ne? Ali nemate para da kupite ceo ovaj sto. Zato postoji aplikacija za Andorid i iOS uređaje! Da, možete nabaviti aplikaciju, koja košta oko 10$. Ali, ako imate Android uređaj, možete pronaći na Google .apk fajl i instalirati potpuno besplatno! Vidi kako da instaliraš .apk fajl.

reactable13

 

Super! Instalirao sam, šta sada?

Kada pokrenete aplikaciju, dočekaće Vas prazan sto sa tačkom u sredini. Na dnu ekrana ćete primetiti traku sa predmetima. Prevucite neki na sto i on će se povezati sa tačkom u sredini. Svaki predmet ima svoju svrhu pa pročitajte na OVOM linku malo više o njima.

Ako stisnete na Menu dugme, možete otvoriti stranicu gde drugi postavljaju svoja dela te ih možete učitati, izmeniti i ponovo podeliti.

reactableledea

 

Aplikacija je super, malo je na početku teže shvatiti ali kasnije muzika dolazi sama od sebe :) Ja sam uspeo da nakon jednog dana vežbe sastavim složeniju melodiju. Mogućnosti su neograničene a na Vama je da otkrijete što više.

Evo i video klip gde možete videti pravi Reactable sto u praksi. Uživajte!

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *