SD Booster za Android

0

SD Booster je aplikacija za Android koja ubrzava R/W memorije uređaja i samim tim uređaj brže radi. Aplikacija je samo za ROOT-ovane uređaje zbog izmene parametara u sistematskim fajlovima.

Pre nego što počnete, instalirajte aplikaciju SD Tools i proverite brzinu čitanja/pisanja memorije vašeg telefona. Zapamtite/zapišite rezultate i onda instalirajte SD Booster.

Kada pokrenete apliakciju, prvo će od vas tražiti da je odobrite, stisnite „Grant„. Videćete par redova teksta, jedno polje i 3 dugmeta. U prvom redu će pisati „Cache size (current)“ i pored crvenom bojom 128. Ispod će pisati „Cache size (kb)“ i pored u polje unesite 1024 (preporuka je 1024 a može i 2048. Pokušajte oba pa vidite kako će se telefon ponašati u oba slučaja). Zatim pritisnite „Apply„.

 

Sada ponovo pokrenite SD Tools i izvršite test. Pogledajte rezultate i uporedite sa prethodnim.

U mom slučaju, brzina upisivanja ranije je bila oko 8mb/s, a brzina čitanja ispod 60mb/s. Nakon korišćenja aplikacije SD booster, brzina upisavanja je 9mb/s, a čitanja 73.1mb/s.

 

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.