Statistika za proteklu 2012. godinu

Protekla 2012-ta godina je bila dosta uspešna za sam blog: nov domen, nov hosting, nov dizajn, veći PageRank, veća pozicija na Alexi, veća posećenost.

Zahvalio bih se osobama od kojih sam dobijao poruke putem email-a sa pohvalama, predlozima, sugestijama, koje su mi dosta pomogle da poboljšam blog i prilagodim ga prema vašem ukusu. Upoznao sam dosta blogera sa kojima rado sarađujem i koji su takođe doprineli razvoju ovog bloga. Njima se isto zahvaljujem i želim sreću u daljem radu.

I najbitniji ste vi, čitaoci koji redovno pratite ovaj blog, komentarišete, ostavljate svoja mišljenja i iskustva u komentarima, postavljate pitanja, svaki dan se vraćate na blog da proverite šta ima novo. Hvala vam!

No, sada prelazimo na kratku statistiku.


PageRank


Blog je menjao PR više puta: počeo sa 0, dostigiao 2, popeo se na 3, pa ponovo pao na 0 zbog promene domena, i na kraju se popeo na 4! PR4 je za mene veliki uspeh s obzirom da je blog ukupno star 2 godine, dva puta menjao domen (samim tim je PR padao na 0), dva puta počinjao iz početka, da bi na kraju dospeo ovde gde jeste.


Alexa rank


Prvi broj na Alexi je bio ogroman (kao i kod svakog sajta na početku), da bi se kasnije približio cifri od milion i ponovo pao zbog promene domena. No, trenutno je blog na  881,809 mestu u svetu, i na 2,644 mestu u Srbiji. Za mene odličan uspeh.


Posete


Što se tiče poseta, nisam bio preterano zadovoljan, ali nisam se ni žalio. Na početku, blog je brojao oko 300-400 unikatnih poseta na dan, kasnije se taj broj povećavao preko 1300 da bi ponovo pao zbog promene domena na oko 800. Broj unikatnih poseta polako raste iz meseca u mesec, zadržavanje na sajtu je sve duže, a broj posete samo jedne stranice je sve manji.

Najviše poseta dolazi iz Srbije – 14.898, potom iz BiH – 3.008, i na trećem mestu je Crna Gora – 1.057 poseta na mesečnom nivou. Osim ove tri, blog posećuju i iz još 62 zemlje širom sveta.


Najčitaniji postovi


Ukupno 707 postova i 515 komentara na blogu.

Najčitaniji post ikada je – Kako vratiti stari Chat na Facebook sa 48.414 pregleda

A najčitaniji postovi u protekloj godini su:

1) Viber – besplatne poruke i pozivi

2) Novi smajliji – Nove mogućnosti

3) Kako instalirati aplikacije na Android bez Market-a?

4) Novi smajliji za Fejsbuk „prerasli“ u slike!

5) GPS navigacije na Android uredjajima


Završnica


Sve u svemu, zadovoljan sam dosadašnjim uspehom bloga. Pisaću nove i zanimljive tekstove kao što ste do sada navikli. Naravno, uvek sam otvoren za saradnju, pa slobodno pišite na email [email protected]

Tu su i Google Plus i Facebook stranica, kao i Twitter iPinterest, gde možete pratiti nove tekstove.

Želim vam sve najbolje u narednoj godini!

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

8 komentara

  1. Čestitam, mene ste uhvatili na Googleu ;) od sada sam tvaš redovni posjetioc. Svako dobro isreću u daljnjem radu vam želim. Samo želim da vas pitam, da li sami pišete tekstove, ili imate ekipu?

  2. Sve pohvale za sajt, imas zanimljive tutoriale i clanke. ;) Mala preporuka, da se vise okrenes drustvenim mrezama, meni je to donijelo znacajan broj posjetilaca. Na zalost, danas je internet sveden na to.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *