Statistika za proteklu 2012. godinu

Protekla 2012-ta godina je bila dosta uspešna za sam blog: nov domen, nov hosting, nov dizajn, veći PageRank, veća pozicija na Alexi, veća posećenost.

Zahvalio bih se osobama od kojih sam dobijao poruke putem email-a sa pohvalama, predlozima, sugestijama, koje su mi dosta pomogle da poboljšam blog i prilagodim ga prema vašem ukusu. Upoznao sam dosta blogera sa kojima rado sarađujem i koji su takođe doprineli razvoju ovog bloga. Njima se isto zahvaljujem i želim sreću u daljem radu.

I najbitniji ste vi, čitaoci koji redovno pratite ovaj blog, komentarišete, ostavljate svoja mišljenja i iskustva u komentarima, postavljate pitanja, svaki dan se vraćate na blog da proverite šta ima novo. Hvala vam!

No, sada prelazimo na kratku statistiku.


PageRank


Blog je menjao PR više puta: počeo sa , dostigiao 2, popeo se na 3, pa ponovo pao na zbog promene domena, i na kraju se popeo na 4! PR4 je za mene veliki uspeh s obzirom da je blog ukupno star 2 godine, dva puta menjao domen (samim tim je PR padao na 0), dva puta počinjao iz početka, da bi na kraju dospeo ovde gde jeste.

  Zvanično predstavljen LG G4 (+ specifikacije)

Alexa rank


Prvi broj na Alexi je bio ogroman (kao i kod svakog sajta na početku), da bi se kasnije približio cifri od milion i ponovo pao zbog promene domena. No, trenutno je blog na  881,809 mestu u svetu, i na 2,644 mestu u Srbiji. Za mene odličan uspeh.


Posete


Što se tiče poseta, nisam bio preterano zadovoljan, ali nisam se ni žalio. Na početku, blog je brojao oko 300-400 unikatnih poseta na dan, kasnije se taj broj povećavao preko 1300 da bi ponovo pao zbog promene domena na oko 800. Broj unikatnih poseta polako raste iz meseca u mesec, zadržavanje na sajtu je sve duže, a broj posete samo jedne stranice je sve manji.

Najviše poseta dolazi iz Srbije – 14.898, potom iz BiH – 3.008, i na trećem mestu je Crna Gora – 1.057 poseta na mesečnom nivou. Osim ove tri, blog posećuju i iz još 62 zemlje širom sveta.


Najčitaniji postovi


Ukupno 707 postova i 515 komentara na blogu.

Najčitaniji post ikada je – Kako vratiti stari Chat na Facebook sa 48.414 pregleda

A najčitaniji postovi u protekloj godini su:

  Google+ dostigao 18 miliona korisnika

1) Viber – besplatne poruke i pozivi

2) Novi smajliji – Nove mogućnosti

3) Kako instalirati aplikacije na Android bez Market-a?

4) Novi smajliji za Fejsbuk „prerasli“ u slike!

5) GPS navigacije na Android uredjajima


Završnica


Sve u svemu, zadovoljan sam dosadašnjim uspehom bloga. Pisaću nove i zanimljive tekstove kao što ste do sada navikli. Naravno, uvek sam otvoren za saradnju, pa slobodno pišite na email saznajnovo@gmail.com

Tu su i Google Plus i Facebook stranica, kao i Twitter iPinterest, gde možete pratiti nove tekstove.

Želim vam sve najbolje u narednoj godini!

Prikaži komentare (8)

Statistika za proteklu 2012. godinu

Autor: Stefan Marjanov Potrebno vreme za čitanje: 2 min