Facebook Vesti

Facebook predstavio “Graph Search”

Poslednjih nekoliko sati samo se iščekivalo šta će biti to “nešto veliko” što nam facebook sprema. Pre nekoliko minuta je konačno objavljeno da je to ipak “Graph Search”, kao što su neki pretpostavili.

Graph Search ne ptretražuje Web iz Facebook-a, već svoj društveni graf. Na njemu se pojavljuju milioni ljudi svakoga dana, više od 200 miliona slika i dosta ostalog sadržaja. Sve te informacije; lokacije, lajkovi, komentari, tagovi… su indeksirali i učinili ga dohvatljivim gotovo u trenutku.

“Ovo je veliki tehnički problem, ali smo uspeli.”, potvrdio je Mark Zuckerberg. “Ali ne samo to, Graph Search je svestan vaše privatnosti.”,dodao je i istaknuo da “svaki deo sadržaja na Facebook-u ima svoju publiku, čineći graf potražnje vrlo izazovnim za izgradnju.”

Search Graph za sad nije dostupan svima, ali se možete prijaviti i čekati pozivnicu. Da se prijavite, i pogledate ostale detalje i informacije, posetite sledeći link: https://www.facebook.com/about/graphsearch

 

  Facebook briše fotografije posle 30 dana
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger