Ingress – igrica u stvarnosti

0

Ingress-logoNiantic Labs nam je spremio novu, potpuno drugačiju igru za Android uređaje koja maksimalno smanjuje granice između virtuelnog i stvarnog sveta.

Igrica je osmišljena tako da „natera“ igrače da idu po gradu u potrazi za mističnom energijom. Na početku možete pristupiti u jedan od dva Saveza – jedan koji želi vlast i drugi kao pokret otpora. Vaš zadatak je da sakupite što više mistične energije i otvarate „portale“ koji se nalaze u nekim kreativnim mestima kao što su muzeji i galerije. Kada se spoje tri portala, formira se region ili čvrsta teritorija.

Dakle, igrica vas neće držati satima i satima kod kuće u fotelji, već ćete morati obići ceo grad u potrazi za energijom i portalima. Na tom putu ćete se susretati sa članovima svog tima ali i sa protivnicima. Morate biti brži od protivnika kako bi što više energije sakupili i otvoiti što više portala.

ingress

 

Ekipa iz Ingress-a tvrdi da će igrica naterati ljude da više izlaze napolje i druže se, a opet i zabaviti ih. Celu ideju pokrenuo je John Hanke – čovek koji je usko vezan za Google Earth, Google Maps i StreetView.

 

Povezano:
Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.