Kako pronaći celu pesmu pomoću isečka

1

Koliko puta vam se desilo da čujete poznatu pesmu na radiju, reklami, u kafiću.. ali ne možete da se setite imena? Svidela vam se neka pesma a ne znate joj naziv? Postoji rešenje – SoundHound.

SoundHound je aplikacija za smart uređaje koja prepoznaje pesmu nakon nekoliko sekundi slušanja isečka iste. Naravno, biće vam potrebna internet konekcija kako bi aplikacija pretraživala bazu pesama sa udaljenog servera. Dovoljno je da stisnete veliko narandžasto dugme i telefon približite izvoru pesme (vodite računa ako je pesma preglasna da malo odaljite, npr. ako ste u kafiću itd.) Posle nekoliko sekundi aplikacija će prikazati naziv pesme, izbaciti linkove do Youtube-a i ostalih korisnih sajtova.

Aplikacija nudi i mogućnost pretrage pesama pomoću delova tekstova, nazivu pesme, izvođaču, žanru itd. Takođe imate i istoriju pretraživanja i trenutno popularne pesme.

Preuzmi SoundHound besplatno

Pored ove aplikacije, predstavio bih još jednu – Shazam. Shazam ima istu ulogu ali sa mnogo manje opcija, dakle, može samo da traži pesme pomoću zvuka. Velika je borba između ove dve aplikacije ali po testovima koje prave korisnici, SoundHound gotovo svaki put pobedi. Velki plus su dodatne opcije i brzina pretrage pesme – brže nego kod Shazama. No, isprobajte obe aplikacije pa iznesite ustiske u komentaru.

Preuzmi Shazam besplatno

Povezano:
1 komentar
  1. Vladimir kaže

    Shazam je još bolji, upoređivao sam oba…

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.