Samsung predstavio fleksibilne OLED ekrane

Samsung je, kao što se i očekicalo, na ovogodišnjem CES događaju predstavio savitljivi OLED ekran. Takođe, predstavljen je i prototip telefona koji će imati ugrađen ovakav ekran, a mogu reći da mi se svideo. Ne, telefon nije bio savijen, izobličen i uvrnut, ostao je ravan ali je jedna ivica bila savijena i taj savijeni deo je služio za pozive, kontakte i poruke. U slučaju da je ekran ugašen i preklopljen, taj deo ekrana će prikazivati pristigle poruke i pozive. No, u toku prezentacije pušten je video klip gde su prikazali prototipove uređaja u svakodnevnom životu. Jedan uređaj bio je osmišljen da izgleda kao telefon, ali kada se raširi može biti i tablet. Drugi uređaj je bio samo tablet koji se „izvlačio“ iz jedne futrole. Sve je ovo bilo moguće zahvaljujući savitljivim OLED ekranima. Da vas više ne držim u neizvesnosti, pogledajte prezentaciju koja traje nešto manje od 4 minuta:

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

7 komentara

  1. OLED tehnologija je poznata već godinama i prvi savitljivi televizor je predstavljen verovali ili ne pre 10 godina!
    OLED je organska tehnologija, je organska materija koja se samo „namaže“ preko tankog parčeta stakla i dobije se funkcija ekrana sa izuzetnom slikom, na isti način se pravi i savitljivi ekran samo se uzme tanje parče plastike, nikakva mudrost, samo ne radi touch ;)
    Naučnici se godinama muče da naprave touch za savitljivi ekran, da ovde to ima, ovaj baja bi pokazao da i to radi.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *