Samsung predstavio fleksibilne OLED ekrane

7

Samsung je, kao što se i očekicalo, na ovogodišnjem CES događaju predstavio savitljivi OLED ekran. Takođe, predstavljen je i prototip telefona koji će imati ugrađen ovakav ekran, a mogu reći da mi se svideo. Ne, telefon nije bio savijen, izobličen i uvrnut, ostao je ravan ali je jedna ivica bila savijena i taj savijeni deo je služio za pozive, kontakte i poruke. U slučaju da je ekran ugašen i preklopljen, taj deo ekrana će prikazivati pristigle poruke i pozive. No, u toku prezentacije pušten je video klip gde su prikazali prototipove uređaja u svakodnevnom životu. Jedan uređaj bio je osmišljen da izgleda kao telefon, ali kada se raširi može biti i tablet. Drugi uređaj je bio samo tablet koji se „izvlačio“ iz jedne futrole. Sve je ovo bilo moguće zahvaljujući savitljivim OLED ekranima. Da vas više ne držim u neizvesnosti, pogledajte prezentaciju koja traje nešto manje od 4 minuta:

Povezano:
7 komentara
 1. darktwen kaže

  OLED tehnologija je poznata već godinama i prvi savitljivi televizor je predstavljen verovali ili ne pre 10 godina!
  OLED je organska tehnologija, je organska materija koja se samo „namaže“ preko tankog parčeta stakla i dobije se funkcija ekrana sa izuzetnom slikom, na isti način se pravi i savitljivi ekran samo se uzme tanje parče plastike, nikakva mudrost, samo ne radi touch ;)
  Naučnici se godinama muče da naprave touch za savitljivi ekran, da ovde to ima, ovaj baja bi pokazao da i to radi.

  1. Saznaj Novo kaže

   Naravno da je pokazao da radi i touch, premotaj na 1:26.

   1. darktwen kaže

    Ne, nije pokazao, to je integrisano u telefon, naravno da radi, ispod njega je touch sistem, ja pričam o samom ekranu :)
    To je još SIENCE FICTION

    1. Saznaj Novo kaže

     Tako da :)

 2. Ненад Станојевић kaže

  No comment

 3. Ja kaže

  Sad ce ih Apple tuziti.

  1. Saznaj Novo kaže

   Pa verovatno, smisliće nešto već :)

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.