Mobilni

Šta je to Airplane mod?

Ako imate neki smart telefon, sigurno ste se susreli sa opcijom “Airplane mod“, ili “Profil letenja“. Šta to zapravo znači i čemu služi? Iz samog naziva možemo zaključiti da se ta opcija koristi kada ste u avionu.

Šta se dešava kada uključimo ovu opciju?

Jednostavno se samo isključi mobilna mreža tako da ne možete slati/primati poruke i pozive. Ova opcija se koristi u avionima jer kada ste u avionu signal mobilne mreže može izazvati probleme.

Takođe, mobilna mreža zrači pa ako ne koristite, ili retko koristite poruke i pozive, preporučljivo je držati uključenu opciju Airplane mod.

  [Android] Kako jednostavno blokirati poruke i pozive

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

2 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Što je veća frekvencija to mobilni telefon manje zrači :)
    Trenutno najpogodnija mreža za najmanje zračenje je VIP mobile d.o.o
    Jer im je frekvencija veća nego što je propisano po EU standardu i samim tim i najbezbednija, što je telefon noviji i svakim unapređenjem mreže to je manje zračenje:

    Prvo je bila GSM mreža pa se zatim pojavila GPRS mreža kao njeno unapređenje, zatim EDGE nova modulacija koja je omogućavala brzi prenos podatka, i konačno HSPA+ tj. 3G ili kada ti piše H na telefonu koja donosi brzinu do 42 Mbit/s i pokrivenost je obično samo u gradovima ;)

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger