Zvanična i konačna verzija JB 4.1.2 za Galaxy S2!

76

galaxys2jellybeanfinallDugo se odlagao zvanični i konačni (stable) JB rom za Galaxy S2 da bi se pre par dana pojavio i zaokupirao pažnju svih SGS2 korisnika.

Stabilni ROM se prvo pojavio u Španiji gde su ga testirali a rezultati su bili odlični. Sada je već dostupan za preuzimanje i može ga svako instalirati na svom Galaxy S2 telefonu.

Pre oko mesec dana se pojavio LEAK, tj. Test Rom, koji je imao nekoliko grešaka. Takođe se i baterija mnogo brže trošila nego što bi inače trebala. No, u ovoj verziji je sve popravljeno i telefon mnogo brže radi a baterija duže traje.

Isto tako, na LEAK rom-u su se svi žalili na Bag prilikom otključavanja telefona – jednostavno se telefon zamrzne. Sada je to ispeglano tako da nema problema. Unapređenja u odnosu na ICS su ostala ista: butter project, smart stay, direct call..itd.

Detaljan pregled JB-a na SGS2 možete pogledati u postu koji sam pisao za Leak (jer su sve te funkcije ostale iste): https://www.saznajnovo.com/2012/11/android-jelly-bean-4-1-2-za-galaxy-s2-pregled


Instalacija Jelly Bean 4.1.2 na Galaxy S2:


1) Preuzmite ROM sa nekih od sledećih linkova a zatim ih raspakujte u neki folder tako da ime fajla bude: I9100XWLS8_I9100XXLS8_I9100FOPLS3_HOME.tar.md5.

Mega

PutLocker

Hotfile

Mega (2)

2) Preuzmite i pokrenite ODIN 1.85 http://ul.to/xt4607xx

odin185

3) Ugasite telefon i pokrenite ga u „Download mode„-u (držite zajedno dugme za smanjivanje zvuka, Home dugme i dugme za paljenje telefona).

4) Sada priključite telefon na USB i u ODIN-u treba da se u gornjem levom uglu pojavi zeleno polje što znači da je detektovao vaš telefon. Ako se ne pojavi, preuzmite i instalirajte drajvere za telefon i restartuje računar http://www.mediafire.com/?4gwen7qlbpmeqck

5) Ako je ODIN prepoznao vaš telefon, kliknite na dugme PDA i pronađite onaj fajl koji ste preuzeli i raspakovali u prvom koraku.

6) Kada vam se u polju pored PDA dugmeta ispiše ime tog fajla, kliknite na „Start“ pri dnu programa i sačekajte 5-10 minuta da se sistem instalira. Potom će se telefon sam restartovati. Možda će se sistem malo duže podizati ali ne paničite, tako je samo prvi put.

Kada se telefon upali, imaćete Jelly Bean :)


Važno:


Ako vam telefon ne prepoznaje mobilnu mrežu, Root-ujte telefon i instalirajte GalaxSim Unlock. Pokrenite tu aplikaciju i kliknite na Unlock pri dnu ekrana. Sačekajte sekund-dva i to je to.

Ukoliko ne možete da uradite ROOT a zbog toga ni da otključate mrežu, preporuka je da ubacite NeatRom Lite. Neat Rom je baziran na ovom JB stock rom-u (WXLS8) samo što je ujedno root-ovan i sređen. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1569686

(Hvala @Max na ukazanim problemima)


Video:


 

Povezano:
76 komentara
 1. muris kaže

  Htjeo bih kupiti htc dual sim iz 2013. Interesuje me,pisto dolazi sa 4.1.2 jb,da li je omogucena na njemu nadogradnja na noviju verziju os.

  1. Stefan Marjanov kaže

   Koji HTC? Generalno mislim da nijedan uređaj iz 2013. nema nadogradnju na Lollipop 5.0.x, možda taj model ima neku nadogradnju manju samo.

 2. Rajko kaže

  ‘interesuje me dal moze na samsung galaxy trend gt-s7560 da se ubaci iliti azurira sa
  Jelly Bean 4.1.2?’ Video sam ovo pitanje postavljeno pre dve god. Ali je ostalo bez odgovora ja imam taj telefon sa 4.0.4 moze li Jelly Bean 4.1.2 ROT na njega. hvala

  1. Stefan M. kaže

   Moguće da sam nekako prevideo pitanje, mnogo mailova mi stiže. Nisam imao taj model pa nisam upućen, ali koliko vidim GT-S7560 nema zvanično ažuriranje za neku noviju verziju – http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S7560

  2. Gile kaže

   Moze da se ubaci al custom rom kitkat najbolji je kitkat V2 radjen za spanski s7560M al pase i na s7560 provereno imam ga na jednome telefonu koji sluzi samo za sms radi telefon odlicno
   pozdrav

 3. zex kaže

  meni odin nikako ne prepoznaje telefon,a kad instaliram drajvere na kraju izbaci nesto ,pise da je fon i use,a restartovao sam komp i iskljucio usb

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.