Šta je to „Lorem Ipsum“?

1

Lorem_Ipsum_by_NeoSHVerovatno ste se više puta sreli sa tekstom koji počinje sa „Lorem Ipsum“ i pitali šta to zapravo znači? Jedan prijatelj me je nedavno baš to pitao pa sam rešio da napišem kratak post, tj. da vas samo uputim gde možete pročitati šta zapravo „Lorem Ipsum“ znači.

Pa, na zvaničnom sajtu piše:

Lorem Ipsum je jednostavan model teksta koji se koristi u štamparskoj i slovoslagačkoj industriji. Lorem ipsum je bio standard za model teksta još od 1500. godine, kada je nepoznati štampar uzeo kutiju sa slovima i složio ih kako bi napravio uzorak knjige. Ne samo što je ovaj model opstao pet vekova, nego je čak počeo da se koristi i u elektronskim medijima, nepromenivši se. Popularizovan je šezdesetih godina dvadesetog veka zajedno sa listovima leterseta koji su sadržali Lorem Ipsum pasuse, a danas sa softverskim paketom za prelom kao što je Aldus PageMaker koji je sadržao Lorem Ipsum verzije.

Dakle, možete zaključiti da se koristi kao primerak teksta, da ne biste pisali nasumice slova i reči svaki put kada vam zatreba „gomila teksta“.

Ovaj tekst možete jednostavno generisati u dužini koja vam odgovara i nalepiti gde vam treba. Za više informacija posetite http://sr.lipsum.com/ gde možete takođe i generisati tekst.

Povezano:
1 komentar
  1. darktwen kaže

    On je na latinksom i moze se prevesti, nekada je prevod bolestan :D

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.