„Odgovori svima“ opcija u Gmail

4

Gmail_iconAko često dobijate poruke koje su prosleđene i drugima i želite da svima odgovorite, morate kliknuti na malu strelicu pored „odgovori“ dugmeta i odabrati „odgovori svima“.

No, mnogo je zgodnije samo kliknuti na polje ispod poruke i uneti tekst. Problem je u tome što kada odgovorite na taj način, poruka neće biti poslata svima. Za ovo postoji jednostavno rešenje u opcijama samog Gmail-a.

Kliknite na Opcije (ikonica zupčanika u gornjem desnom uglu) a zatim „Podešavanja“.

gmail-replyall1

Kada vam se otvori stranica sa podešavanjima, pronađite dole „Podrazumevano ponašanje pri odgovaranju“ (eng. Default reply behavior) i odaberite „Odgovori svima“ (eng. Reply all). Zatim sačuvajte podešavanja i to je to.

gmail-replyall2

Povezano:
4 komentara
 1. darktwen kaže

  Mislim da je do sada svima poznato šta znači „AutoReply“ pa ne moramo takve termine prevoditi na Srpski…

  1. Stefan M. kaže

   Kakav AutoReply? Ovde sam pisao o „ReplyAll“, tj. da svima odgovoriš automatski. Jer je po standardnim podešavanjima to polje za brz odgovor namešteno tako da odgovoriš jednoj osobi, pa moraš da klikneš na onu strelicu pa „ReplyAll“ i onda da napišeš poruku.

   1. darktwen kaže

    Hahaha
    Ne seri da ne znaš šta je AutoReply? :D
    Ili takozvani Autoresponder
    http://en.wikipedia.org/wiki/Autoresponder

    1. Stefan M. kaže

     Ovde se to nigde ne spominje :) Pričam o odgovaranju Svakoj osobi kome je email upućen a ne samo pošaljiocu.
     Npr.
     Nenad pošalje email Neveni, Dejanu, Marku i tebi. I ti želiš da svima odgovoriš. Kako je u Gmail namešteno po defaultu, ti ćeš odgovoriti samo Nenadu. E zato postoji opcija da namestiš da kada klikneš u polje da odgovoriš, automatski pošalje poruku svima a ne samo Nenadu, tako da ne moraš da klikneš onu strelicu pored „Dogovori“ pa da odabereš „Odgovori svima“.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.