„Odgovori svima“ opcija u Gmail

Gmail_iconAko često dobijate poruke koje su prosleđene i drugima i želite da svima odgovorite, morate kliknuti na malu strelicu pored „odgovori“ dugmeta i odabrati „odgovori svima“.

No, mnogo je zgodnije samo kliknuti na polje ispod poruke i uneti tekst. Problem je u tome što kada odgovorite na taj način, poruka neće biti poslata svima. Za ovo postoji jednostavno rešenje u opcijama samog Gmail-a.

Kliknite na Opcije (ikonica zupčanika u gornjem desnom uglu) a zatim „Podešavanja“.

gmail-replyall1

Kada vam se otvori stranica sa podešavanjima, pronađite dole „Podrazumevano ponašanje pri odgovaranju“ (eng. Default reply behavior) i odaberite „Odgovori svima“ (eng. Reply all). Zatim sačuvajte podešavanja i to je to.

gmail-replyall2

Stefan Marjanov
Stefan Marjanov

Diplomirani inženjer informatike. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 13 godina, a nešto kraće i veb dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem više od 10 godina. Ako želite da podržite moj rad kliknite ovde.

Budi u toku

Mrzi te da redovno posećuješ blog kako bi bio/la u toku sa objavama? Unesi svoj email i blog će ti jednom mesečno slati nove objave. Bez spama, odjavi se bilo kada.

4 komentara

 1. Mislim da je do sada svima poznato šta znači „AutoReply“ pa ne moramo takve termine prevoditi na Srpski…

  • Kakav AutoReply? Ovde sam pisao o „ReplyAll“, tj. da svima odgovoriš automatski. Jer je po standardnim podešavanjima to polje za brz odgovor namešteno tako da odgovoriš jednoj osobi, pa moraš da klikneš na onu strelicu pa „ReplyAll“ i onda da napišeš poruku.

    • Ovde se to nigde ne spominje :) Pričam o odgovaranju Svakoj osobi kome je email upućen a ne samo pošaljiocu.
     Npr.
     Nenad pošalje email Neveni, Dejanu, Marku i tebi. I ti želiš da svima odgovoriš. Kako je u Gmail namešteno po defaultu, ti ćeš odgovoriti samo Nenadu. E zato postoji opcija da namestiš da kada klikneš u polje da odgovoriš, automatski pošalje poruku svima a ne samo Nenadu, tako da ne moraš da klikneš onu strelicu pored „Dogovori“ pa da odabereš „Odgovori svima“.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *