Kako da

“Odgovori svima” opcija u Gmail

Gmail

Gmail_iconAko često dobijate poruke koje su prosleđene i drugima i želite da svima odgovorite, morate kliknuti na malu strelicu pored “odgovori” dugmeta i odabrati “odgovori svima”.

No, mnogo je zgodnije samo kliknuti na polje ispod poruke i uneti tekst. Problem je u tome što kada odgovorite na taj način, poruka neće biti poslata svima. Za ovo postoji jednostavno rešenje u opcijama samog Gmail-a.

Kliknite na Opcije (ikonica zupčanika u gornjem desnom uglu) a zatim “Podešavanja”.

gmail-replyall1

Kada vam se otvori stranica sa podešavanjima, pronađite dole “Podrazumevano ponašanje pri odgovaranju” (eng. Default reply behavior) i odaberite “Odgovori svima” (eng. Reply all). Zatim sačuvajte podešavanja i to je to.

gmail-replyall2

  Podelite internet konekciju sa računara na Android preko USB-a
Oznake

Stefan Marjanov

Student / freelancer / bloger / web dizajner. Aktivno se bavim informacionim tehnologijama oko 10 godina, a nešto manje i web dizajnom. Takođe, osnivač sam ovog bloga na kome radim i pišem 6 godina.

4 komentara

Klikni ovde da postaviš komentar

 • Mislim da je do sada svima poznato šta znači “AutoReply” pa ne moramo takve termine prevoditi na Srpski…

  • Kakav AutoReply? Ovde sam pisao o “ReplyAll”, tj. da svima odgovoriš automatski. Jer je po standardnim podešavanjima to polje za brz odgovor namešteno tako da odgovoriš jednoj osobi, pa moraš da klikneš na onu strelicu pa “ReplyAll” i onda da napišeš poruku.

    • Ovde se to nigde ne spominje :) Pričam o odgovaranju Svakoj osobi kome je email upućen a ne samo pošaljiocu.
     Npr.
     Nenad pošalje email Neveni, Dejanu, Marku i tebi. I ti želiš da svima odgovoriš. Kako je u Gmail namešteno po defaultu, ti ćeš odgovoriti samo Nenadu. E zato postoji opcija da namestiš da kada klikneš u polje da odgovoriš, automatski pošalje poruku svima a ne samo Nenadu, tako da ne moraš da klikneš onu strelicu pored “Dogovori” pa da odabereš “Odgovori svima”.

Popularno

Prijavi se
na nedeljni mail o novim objavama
Advertisment ad adsense adlogger