Just Free VPN – besplatan, brz i neograničen VPN

4

Network_mobileVPN (Virtual Private Network) je privatna komunikaciona mreža koja se koristi za komunikaciju u okviru javne mreže. (Wiki)

VPN se takođe koristi za anonimno surfovanje internetom a funkcioniše tako što se sav vaš saobraćaj kriptuje tako da ga može čitati samo krajnji server a ne još i treća lica usput.

Ja sam već pisao o anonimnom surfovanju internetom pa pogledajte neke od postova:

https://www.saznajnovo.com/2011/12/kako-koristiti-proxy/

https://www.saznajnovo.com/2013/06/surfujte-internetom-anonimno-tor-project/

Sad ću predstaviti jedan besplatan VPN koji možete koristiti na Windows, Mac, Android, iOS i Linux operativnim sistemima. VPN je jako dobar ali se zato i plaća. Uglavnom svi nude Free pakete koji imaju ograničen protok ili brzinu a da biste imali sve neograničeno, morate platiti. Servis na adresi www.justfreevpn.com nudi potpuno besplatan i neograničen VPN na čak 3 lokacije!

Testirao sam na Windows 7 i Android uređaju i mogu reći da sam prezadovoljan. Ping se povećao sa 7-8 na 60-70 ali to je idalje solidan Ping. Brzina slanja/primanja je ostala ista.

Jedino sam imao problema pri prijavljivanju na League Of Legends nalog u samom clientu ali sam za igranje te igre isključio VPN. Podešavanje ovog VPN-a je malo „komplikovano“ u odnosu na plaćene jer plaćeni poseduju svoj Client koji sve obavi automatski.

No, ako posetite http://www.justfreevpn.com/how-to-setup-free-vpn/ možete pronaći detaljna uputstva kako da podesite VPN na vašem operativnom sistemu.

www.justfreevpn.com

Povezano:
4 komentara
 1. Jack Torrance kaže

  Pre svega sve pohvale za blog i za tekstove. Puno korisnih saveta.

  Isprobao sam justfreevpn, i ovo je besplatan vpn koji zaista radi posao. Ima detaljan tutorijal za podešavanja na svakom od navedenih operativnih sistema i nije ga preterano komplikovano podesiti, barem na windowsu 10 (na ostalima nisam probao, za android mi ne treba, a ios ne koristim. Linux sam koristio ranije, ali nakon generalnog sređivanja kompa, ostavio sam samo windows 10 za koji imam licencu, pa me sad mrzi da ponovo instaliram linux u dual – boot, a nešto i nemam vremena). Jedino što je ping dosta visok (meni je skočio preko 150 :D), ali ne smeta, jer je konekcija sasvim solidne brzine, stabilna je i završa posao (meni generalno vpn treba samo zbog jedne stvari koju ne mogu da pokrenem kad vidi da sam iz Srbije)

  Srdačan pozdrav :)

 2. FlankerB kaže

  Nije li malo oksimoronično napisati „Sad ću predstaviti jedan besplatan VPN koji možete koristiti na Windows, Mac, Android, iOS i Linux operativnim sistemima. VPN je jako dobar ali se zato i plaća.“

  Kako se nešto što je besplatno plaća!?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Taj konkretno je free, ali se generalno VPN (kao usluga Virtual Private Network) plaća. To sam mislio :)

 3. Super Vpn kaže

  You should try supervpn.net free vpn account. It is very easy to get it, you just need to share their page on some social networks. Also, you can apply for 7 days free trial.

Napiši komentar

Negativni, vulgarni i komentari mržnje neće biti odobreni ili će biti automatski obrisani. Email adresa neće biti javno prikazana.