Just Free VPN – besplatan, brz i neograničen VPN

3

Ovaj članak nije ažuriran više od 3 godine. Postoji mogućnost da su informacije/alati/uputstva zastareli!

Network_mobileVPN (Virtual Private Network) je privatna komunikaciona mreža koja se koristi za komunikaciju u okviru javne mreže. (Wiki)

VPN se takođe koristi za anonimno surfovanje internetom a funkcioniše tako što se sav vaš saobraćaj kriptuje tako da ga može čitati samo krajnji server a ne još i treća lica usput.

Ja sam već pisao o anonimnom surfovanju internetom pa pogledajte neke od postova:

https://www.saznajnovo.com/2011/12/kako-koristiti-proxy/

https://www.saznajnovo.com/2013/06/surfujte-internetom-anonimno-tor-project/

Sad ću predstaviti jedan besplatan VPN koji možete koristiti na Windows, Mac, Android, iOS i Linux operativnim sistemima. VPN je jako dobar ali se zato i plaća. Uglavnom svi nude Free pakete koji imaju ograničen protok ili brzinu a da biste imali sve neograničeno, morate platiti. Servis na adresi www.justfreevpn.com nudi potpuno besplatan i neograničen VPN na čak 3 lokacije!

Testirao sam na Windows 7 i Android uređaju i mogu reći da sam prezadovoljan. Ping se povećao sa 7-8 na 60-70 ali to je idalje solidan Ping. Brzina slanja/primanja je ostala ista.

Jedino sam imao problema pri prijavljivanju na League Of Legends nalog u samom clientu ali sam za igranje te igre isključio VPN. Podešavanje ovog VPN-a je malo „komplikovano“ u odnosu na plaćene jer plaćeni poseduju svoj Client koji sve obavi automatski.

No, ako posetite http://www.justfreevpn.com/how-to-setup-free-vpn/ možete pronaći detaljna uputstva kako da podesite VPN na vašem operativnom sistemu.

www.justfreevpn.com

become-a-patron-2

Preporučeno za tebe:

Napiši komentar

Email adresa neće biti javno prikazana!

3 komentara
 1. FlankerB kaže

  Nije li malo oksimoronično napisati „Sad ću predstaviti jedan besplatan VPN koji možete koristiti na Windows, Mac, Android, iOS i Linux operativnim sistemima. VPN je jako dobar ali se zato i plaća.“

  Kako se nešto što je besplatno plaća!?

  1. Stefan Marjanov kaže

   Taj konkretno je free, ali se generalno VPN (kao usluga Virtual Private Network) plaća. To sam mislio :)

 2. Super Vpn kaže

  You should try supervpn.net free vpn account. It is very easy to get it, you just need to share their page on some social networks. Also, you can apply for 7 days free trial.

Ako već nisi, lajkuj stranicu i budi u toku! Hvala