Just Free VPN – besplatan, brz i neograničen VPN

4

Network_mobileVPN (Virtual Private Network) je privatna komunikaciona mreža koja se koristi za komunikaciju u okviru javne mreže. (Wiki)

VPN se takođe koristi za anonimno surfovanje internetom a funkcioniše tako što se sav vaš saobraćaj kriptuje tako da ga može čitati samo krajnji server a ne još i treća lica usput.

Ja sam već pisao o anonimnom surfovanju internetom pa pogledajte neke od postova:

https://www.saznajnovo.com/2011/12/kako-koristiti-proxy/

https://www.saznajnovo.com/2013/06/surfujte-internetom-anonimno-tor-project/

Sad ću predstaviti jedan besplatan VPN koji možete koristiti na Windows, Mac, Android, iOS i Linux operativnim sistemima. VPN je jako dobar ali se zato i plaća. Uglavnom svi nude Free pakete koji imaju ograničen protok ili brzinu a da biste imali sve neograničeno, morate platiti. Servis na adresi www.justfreevpn.com nudi potpuno besplatan i neograničen VPN na čak 3 lokacije!

Testirao sam na Windows 7 i Android uređaju i mogu reći da sam prezadovoljan. Ping se povećao sa 7-8 na 60-70 ali to je idalje solidan Ping. Brzina slanja/primanja je ostala ista.

Jedino sam imao problema pri prijavljivanju na League Of Legends nalog u samom clientu ali sam za igranje te igre isključio VPN. Podešavanje ovog VPN-a je malo „komplikovano“ u odnosu na plaćene jer plaćeni poseduju svoj Client koji sve obavi automatski.

No, ako posetite http://www.justfreevpn.com/how-to-setup-free-vpn/ možete pronaći detaljna uputstva kako da podesite VPN na vašem operativnom sistemu.

www.justfreevpn.com

Povezano
PRIKAŽI KOMENTARE (4)